Macron: “Gazze ve Lübnan’da kullanılan silahların ihracatının durdurulması çatışmaları sonlandırmanın tek yolu”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’e silah ambargosu uygulanması çağrısını yineleyerek, “Gazze ve Lübnan’da kullanılan silahların ihracatının durdurulması buralardaki çatışmaları sonlandırmanın tek yolu” dedi.Fransa Cumhurbaş...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’e silah ambargosu uygulanması çağrısını yineleyerek, “Gazze ve Lübnan’da kullanılan silahların ihracatının durdurulması buralardaki çatışmaları sonlandırmanın tek yolu” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir kez daha İsrail’e silah ambargosu uygulanması çağrısı yaptı. Macron Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) düzenlenen Avrupa ve Akdeniz liderleri zirvesinde yaptığı açıklamada, “Gazze ve Lübnan’da kullanılan silahların ihracatının durdurulması buralardaki çatışmaları sonlandırmanın tek yolu. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunu sona erdirecek tek yol budur” dedi.
İsrail’i Lübnan’ın güneyindeki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) askerlerini kasıtlı olarak hedef almakla suçlayan Macron, “Bu kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail’in UNIFIL askerlerine yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail’den Lübnan’daki BM barış gücü askerlerine ateş açmayı durdurmasını istediğini söyledi.

Siyaset Haberleri

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliklerine seçim kararı Resmi Gazete’de
Kadına yönelik şiddetin araştırılması için meclis komisyonu kurulacak
ABD’den İran’da petrol ticaretine karışan 16 kuruluşa yaptırım
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa’da tiyatro sezonunun açılışına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balkanlar ziyareti bölgede geniş yankı uyandırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ile görüştü
Geleneksel Türk gelinlikleri Belgrad’daki defilede tanıtıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’dan ayrıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’da Sancaklı liderlerle görüştü