Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto: “Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor”

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, “Brüksel, Ukrayna’da cephe hattındaki durumun kötüye gidişine, yeni bir dünya savaşı hazırlığı yaparak cevap veriyor” dedi.Ukrayna ve Orta Doğu gündemiyle bir araya gelen AB Dışişleri ve Sav...

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, “Brüksel, Ukrayna’da cephe hattındaki durumun kötüye gidişine, yeni bir dünya savaşı hazırlığı yaparak cevap veriyor” dedi.
Ukrayna ve Orta Doğu gündemiyle bir araya gelen AB Dışişleri ve Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Lüksemburg’a gelen Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ABD, NATO ve Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’yı silahlandırma konusunda bir yarış içine girdiğini ifade ederek, bu durumun bir dünya savaşına neden olabileceği uyarısında bulundu. ABD Kongresi’nin Ukrayna’ya yardım paketini onaylamasının ardından Avrupa’daki savaş yanlısı politikacıların arayı kapatmak istediklerini vurgulayan Szijjarto, “Brüksel’de yeni bir dünya savaşı için hazırlıklar yoğunlaşıyor. ABD, NATO ve AB, barışı güçlendirmek ve diplomatik bir çözüm bulmak yerine Ukrayna’yı silahlandırma yarışı içerisinde bulunuyor. Dünya savaşı hazırlıklarının durdurulması gerekiyor” dedi.
Birçok Avrupa ve Kuzey Atlantik liderinin savaş psikolojisi içerisinde olduğunu ve kendilerini Rusya’nın karşısında gördüklerini ifade eden Szijjarto, Macar hükümetinin ise kendisini Ukrayna ile çatışmanın tarafı olarak görmediğini ifade etti. Lüksemburg’daki toplantı arasında bir basın toplantısı da tertipleyen Szijjarto, “Ukrayna için durum, son iki yıldır neredeyse sürekli kötüleşiyor. Bu durum son birkaç hafta içerisinde daha da kötüye gitti. Katılımcılar, Rusya’nın silah üstünlüğü derecesini sorgulamıyor” dedi.
AB’nin Ukrayna’ya daha fazla silah sevkiyatı planlarını eleştiren Szijjarto, “Brüksel, Ukrayna’da cephe hattındaki durumun kötüye gidişine, yeni bir dünya savaşı hazırlığı yaparak cevap veriyor” ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: “Türkiye Yüzyılı’nın başında darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek bizim için bir yüz karası”
Vali Zorluoğlu, Lübnan’dan tahliye edilenlerin Diyarbakır’a getirileceği iddialarını yanıtladı: "Böyle bir talimat almadık ve böyle bir talimat beklemiyoruz"
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Savunma sanayideki başarımız, Türkiye’nin de başarısı olacak" dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Savunma sanayi alanında Türkiye ile ortak çalışmamız olacak. Türkiye’den ihtiyacımız olanları belirledik, ekipleri kurduk" dedi.
Türkiye ile Sırbistan arasında 11 anlaşma imzalandı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "İyi ve güçlü bir savunma sanayimiz olmalı ki barışı koruyabilelim. Savaş istemiyoruz. Sırbistan’ı güvende tutmak istiyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Özel: "İktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele adım atmalıyız. Ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir" dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkanlar’daki sorunu çok iyi anlıyor ve diyaloğun çözüm yolu olduğunu söylüyor. Balkanlar’daki en güçlü aktör Türkiye. Erdoğan’a teşekkür ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bağımsız Filistin devletinin kurulması şart. Tüm ülkeleri bağımsız Filistin devletini tanımaya çağırıyorum" dedi.