Lübnan’dan gelen ikinci gemideki yolcuların tahliyesi de tamamlandı

Lübnan’dan Türk vatandaşlarını getiren Deniz Kuvvetlerine ait ikinci gemi Sancaktar’da bulunan yolcular Mersin Limanı’na getirilerek tahliyesi tamamlandı. Türkiye’ye geldikleri için sevinçli olduklarını ifade eden yolcular, Lübnan’da durumu...

Lübnan’dan Türk vatandaşlarını getiren Deniz Kuvvetlerine ait ikinci gemi Sancaktar’da bulunan yolcular Mersin Limanı’na getirilerek tahliyesi tamamlandı. Türkiye’ye geldikleri için sevinçli olduklarını ifade eden yolcular, Lübnan’da durumun şu anda zor olduğunu kaydetti.
Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının koordinesiyle İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dün Deniz Kuvvetlerine ait iki gemi Lübnan’a gitti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemilerinden TCG Bayraktar’ın ardından 377 yolcusu bulunan Sancaktar da Mersin Limanı’na ulaştı. Limana yanaşan gemiden önce engelli, hasta ve yaşlılar tahliye edildi. Yolcular, hazır bekleyen otobüs ve midibüslerle konaklayacağı yerlere götürüldü. Bazı hastalar da ambulansa alınarak sağlık kontrolleri yapıldı.

"Türkiye’ye geldiğimiz için çok sevinçliyiz"
Tahliye edilenlerden Orhan Havar, "Savaş bölgesine çok yakındık. Orada mahsur kaldık. Devletimiz sağ olsun bize sahip çıktı, yalnız bırakmadı. Oradan bizi tahliye etti. Türkiye’ye geldiğimiz için çok sevinçliyiz. Orada durum çok karışık, nereye bomba düşeceği belli olmuyor. Belirli bölgelerde savaş olmasına rağmen, şehrin ortasına bomba düşüyor. Hiçbir yer güvenli değildi. Bizim gibi mahsur kalan bir sürü insan var. Ama sağ olsun ülkemiz orada bizi bırakmadı" dedi.

"Orada kalanlar için durum çok zor"
Nijeryalı eşi ve 7 aylık bebeği Hilda ile tahliye edilen Goncagül Udigwe ise insanların Lübnan’da zor durumda olduğunu belirterek, "Türkiye’de böyle bir şey görmedim. Tahliye olunca çok sevindik. Çünkü bazı uçaklar seferleri iptal ediliyordu, bu tahliye haberine çok sevindik. Ama orada kalanlar için durum çok zor. Yolculuğumuz çok iyi geçti, sürekli ilgileniyorlardı.
Beyrut’tan geldiğini aktaran Necip Tunç da, "Durum orada çok zor. Millet korkuyor, hiç rahat yok. Bizler geldik. Devletimizden, ordumuzdan Allah razı olsun. Allah güç kuvvet ve zaferler versin inşallah" ifadelerini kullandı.

Lübnan’dan gelen ikinci gemideki yolcuların tahliyesi de tamamlandıLübnan’dan gelen ikinci gemideki yolcuların tahliyesi de tamamlandı

Türkiye Haberleri

UNIFIL saldırısında 2 askerinin yaralanmasına tepki gösteren Endonezya İsrail’i kınadı
İran Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in sahra hastanesi saldırısına tepki
Kanada’dan Lübnan’da BM üssünü hedef alan İsrail’e tepki: “Endişe verici ve kabul edilemez”
BM’den İsrail’in Lübnan saldırıları ile ilgili açıklama
Lübnan’dan tahliye edilen Türk vatandaşları Mersin’de alkışlarla karşılandı
Lübnan’dan gelen gemiden 558 yolcunun tahliyesi tamamlandı, vatandaşlar duygularını anlattı
Lübnan’dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi Mersin’e ulaştı
Beyoğlu’nda gün batımı manzarası hayran bıraktı
Bakan Kurum: "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da 13 gündür kayıp olan Rojin’in babası ve amcası ile telefonda görüştü