Kuzey Kore’den İsrail’in Lübnan saldırılarına kınama: “Acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlık”

İsrail’in Lübnan’a saldırarak çok sayıda sivili öldürmesini kınayan Kuzey Kore, Tel Aviv’in eylemini “Acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlık” olarak niteledi.İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a saldırmasına bir tepki de Kuzey Kore’...

İsrail’in Lübnan’a saldırarak çok sayıda sivili öldürmesini kınayan Kuzey Kore, Tel Aviv’in eylemini “Acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlık” olarak niteledi.
İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a saldırmasına bir tepki de Kuzey Kore’den geldi. İsmi açıklanmayan bir Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “İsrail’in meşru müdafaa hakkı ve güvenlikten bahsederek katliam, terörizm ve suikastlara başvurduğu” kaydedildi. “İsrail’in vahşeti ve utanmazlığı uluslararası toplumda büyük bir nefret ve kızgınlık uyandırmaktadır” denilen açıklamada, “İsrail’in Lübnan’a karşı askeri saldırı ve terör eylemleri gerçekleştirmesi ve ayrım gözetmeksizin çok sayıda sivili öldürmesi acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlıktır” ifadeleri kullanıldı.

“İsrail ve ABD Arap halklarının ortak düşmanıdır”
İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan dahil Arap halklarının bağımsızlığına kastettiği hatırlatılan açıklamada, “İsrail ve onu yönlendiren ABD, bölgesel barış ve istikrarın kanser benzeri oluşumları ve Arap halklarının ortak düşmanıdır” denildi. Orta Doğu’da kalıcı barış için Filistin halkının bağımsız bir devlet kurma hakkının garanti altına alınması ve İsrail’in Arap ülkelerine yönelik düşmanca eylemlerine son vermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Masum sivillere yönelik geniş çaplı katliamını tüm Orta Doğu’ya yayan İsrail’i ve onu himaye eden ABD’nin örgütsel menfur terör eylemlerini şiddetle kınıyor, egemenlik, varoluş hakkı ve toprak bütünlüğünü savunma mücadelesinde her zaman Arap halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz” denildi.

İsrail’in Lübnan saldırısı tepki çekmişti
Filistin’in ardından Lübnan’a saldırarak bir dizi hava saldırısı gerçekleştiren İsrail ordusu son olarak Hizbullah hedeflerine karşı "Güney Lübnan’da hedefli ve sınırları belirlenmiş bir kara operasyonu" başlattığını açıklamıştı. İsrail’in saldırılarında birçok sivilin hayatını kaybetmesi uluslararası kamuoyunun tepkisine neden olmuştu.

Siyaset Haberleri

Emine Erdoğan’dan "Dünya Yaşlılar Günü" mesajı
BM Genel Sekreteri Guterres’ten Lübnan’da ateşkes çağrısı
Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı temsilcilerini kabul etti
Dışişleri Bakanlığı kaynakları: “Olası bir tahliyede görev alacak askeri kargo uçaklarımız ve gemilerimiz göreve hazır beklemektedir.”
Antalya Büyükşehir’in Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 68 konut daha sahiplerine teslim ediliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u resmi törenle karşıladı
TBMM’de 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı
Tunus’ta Cumhurbaşkanı adayı Zammel’e 12 yıl hapis cezası
ABD, İsrail’i İran’ın muhtemel füze saldırısı konusunda uyardı
CHP Genel Başkanı Özel: "(Cumhurbaşkanı) Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik; Cumhurbaşkanlığı yeminine uygun bir şekilde, geldiğinde karşılamamızı ayakta yaptık"