Kütahya’nın tarihi konakları hayat buluyor

Zafer Kalkınma Ajansının destekleriyle Kütahya Belediyesi tarafından restore edilen Zanaat ve Halk Sanatları Deneyimleme Konağı turistlere; sanat gözlem, otantik el sanatları kazanımı, yemek pişirme etkinliklerine katılım, yöresel izler taş...

Zafer Kalkınma Ajansının destekleriyle Kütahya Belediyesi tarafından restore edilen Zanaat ve Halk Sanatları Deneyimleme Konağı turistlere; sanat gözlem, otantik el sanatları kazanımı, yemek pişirme etkinliklerine katılım, yöresel izler taşıyan yerleşim yerlerinde konaklama imkânı sunuyor.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Zanaat ve Halk Sanatları alanından dahil olan Türkiye’deki tek şehir konumundaki Kütahya’nın bu alan odağında ulusal ve uluslararası cazibesini artırarak önemli bir turizm destinasyonu olmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje ile Kütahya Merkez’de çini, seramik, sim sarma, gümüş işleme gibi zanaat ve halk sanatlarının turistler tarafından deneyimleyebileceği atölyelerin bulunduğu ve aynı zamanda bu ürünlerin üretim ve satışının gerçekleştirildiği Kütahya Zanaat ve Halk Sanatları Deneyimleme Konağı oluşturuldu.
Kütahya Belediyesince restore edilen yaklaşık 300 metrekarelik alana sahip olan konakta çinicilik, oya sanatı, sim sarma / ipek işleme, elmas ve gümüş işlemeciliği, çömlekçilik, halı dokumacılığı, gastronomi gibi zanaat ve halk sanatları alanlarında faaliyetlerde bulunuluyor.
Proje ile Kütahya’yı ziyaret edecek turistlere sanat gözlemi, otantik el sanatları kazanımı, yemek pişirme etkinliklerine katılım, yöresel izler taşıyan yerleşim yerlerinde konaklama imkanı sunuluyor.

Kültür Haberleri

Türkan Şoray: "Dünyada savaşlar bitsin"
“Evcilik” filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı
’Savrulan Zaman’ filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı
Manisa tarihi için büyük işbirliği
Sungurlu’da coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünler tespit edilecek
Gençlik Orkestrası ve Korosu seçmeleri tamamlandı
İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı
Başkan Aras İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı
Nazilli’de ‘Eskiden Yeniye Kapıların Dönüşümü ve Aksesuarlar Sergisi’ açılıyor
Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor