Kütahya’da Ramazan pidesi kuyruğu geleneği

Kütahya’da vatandaşlar, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan fırınların önünde sıcak pide kuyruğuna girme geleneğini sürdürüyor. Kütahya’da Ramazan ayının ilk günü, vatandaşlar iftar sofralarının vazgeçilmezi olan sıcak pidelerin peşinde koşt...

Kütahya’da vatandaşlar, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan fırınların önünde sıcak pide kuyruğuna girme geleneğini sürdürüyor. Kütahya’da Ramazan ayının ilk günü, vatandaşlar iftar sofralarının vazgeçilmezi olan sıcak pidelerin peşinde koştu. İftara dakikalar kala sıcak pide kovalayan vatandaşlar, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar özellikle vakit geçirmek için iftara az vakit kala kuyruğa girdi. Sıcak pide kuyruğuna giren Adnan Palabıyık isimli bir vatandaş, Ramazan pidesi kuyruğu gayet güzel bir gelenek, biz de bu geleneği devam ettirebildiğimiz için mutluyuz. Allah herkesin tuttuğu oruçları kabul etsin" diye konuştu.

Kültür Haberleri

Sungurlu’da coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünler tespit edilecek
Gençlik Orkestrası ve Korosu seçmeleri tamamlandı
İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı
Başkan Aras İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı
Nazilli’de ‘Eskiden Yeniye Kapıların Dönüşümü ve Aksesuarlar Sergisi’ açılıyor
Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Güney Koreli yazar Han Kang oldu
Padişahların ’Dualı gömlekleri’ Trabzonlular ile buluştu
Kardeş şehri Shönebeck’in gençleri Söke’de
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını gözler önüne seren yoğun şiirsel düzyazısı" ile Güney Koreli yazar Han Kang kazandı.