Kütahya’da öğretmenlere yönelik STEM Kursu 1. grup eğitimleri başladı

Kütahya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Fen ve Teknolojileri, Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya, Sınıf, Okul Öncesi, Teknoloji Tasarım ve Bilişim Teknolojisi öğretmenlerine yönelik STEM (Temel Seviye) Kursu 1. grup eğiti...

Kütahya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Fen ve Teknolojileri, Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya, Sınıf, Okul Öncesi, Teknoloji Tasarım ve Bilişim Teknolojisi öğretmenlerine yönelik STEM (Temel Seviye) Kursu 1. grup eğitimleri başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zafer Salonu’nda devam eden eğitimleri izlemek üzere ziyarette bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü Mustafa Topuz eğitim programına katılan öğretmenlerle sohbet ederek, eğitimlerin içeriği ve ilerleyişi hakkında bilgi aldılar.
Eğitimin daha verimli geçmesi için önerilerini paylaşan Müdür Başyiğit, bu tür eğitimlerin öğretmenlerin mesleki gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı. Ayrıca, katılımcıların ihtiyaç ve beklentilerini dinleyerek, gelecekteki eğitimlerin planlanmasında göz önünde bulundurulacak önemli geri bildirimler topladılar.
Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik disiplinlerindeki ayrımı tümüyle ortadan kaldırarak bu disiplinler arasında tam uyum sağlamaya dayanan STEM eğitimleri ile anaokulundan üniversiteye kadar bütün kademelerde gerçek dünya problemlerini çözmek için soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesi amaçlanıyor. STEM eğitimi ile öğrencilerin üretim ve buluş yapma alanında düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme gibi 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Öğretmenlerin STEM eğitimi hakkında temel bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan bu eğitimde birinci grubun eğitimini Scientix Elçisi Ayşe Nur Mercan gerçekleştirecek.

Eğitim Haberleri

BEUN’da 2. öncelikli ve yenilikçi araştırmalar çalıştayı açılış töreni gerçekleştirildi
Miran:" Servis hizmeti devam edecek"
Öğrenciler de kadına şiddete ‘hayır’ dedi
Rektör Prof. Dr. Budak, eğitim öğretim ve bilim öncelikli iş birlikleri için Azerbaycan’ı ziyaret etti
Kastamonu Üniversitesi, YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda ilk 20’de
Tarsus Üniversitesi’ne proje desteği
Liseli gençler merkez mecliste gündemi değerlendirdi
BŞEÜ’de ’Akademik Yılı Açılış Töreni’ düzenlendi
Yüreğir Belediyesi arama kurtarma ekibine AFAD’dan eğitim
Sandıklı’da eğitim alanında toplantıda yapıldı