Kütahya’da "Hz. Mevlana ve Mevlevilik" konulu sunum

Kütahya Öğretmen Akademileri etkinlikleri çerçevesinde 'Hz. Mevlana ve Kütahya’da Mevlevilik' konusu işlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zafer Salonu’nda, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nuri Erbay’ın, 'Hz. Mevlana, Kütahya’da Mevlevili...

Kütahya Öğretmen Akademileri etkinlikleri çerçevesinde "Hz. Mevlana ve Kütahya’da Mevlevilik" konusu işlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zafer Salonu’nda, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nuri Erbay’ın, "Hz. Mevlana, Kütahya’da Mevlevilik ve Sema" üzerine bir sunum gerçekleştirdiği programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü Mustafa Topuz ve öğretmenler katıldı. Kütahya’nın Mevleviliğin en önemli merkezlerinden biri olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Başyiğit, Mevlânâ gibi bir değerin ve onun öğretilerini sonraki nesillere aktaran Mevleviliğin, Öğretmen Akademileri çerçevesinde tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Katılımcılar, Nuri Erbay’ın anlatımıyla Hz. Mevlana’nın hayatı, fikirleri ve eserleri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular.
Nuri Erbay, konuşmasında özellikle Mevleviliğin tarihçesine ve anlamına değindi. Mevleviliğin, Hz. Mevlana’nın öğretilerine dayanan, sevgi, hoşgörü ile insanı yücelten bir anlayış olduğunu vurgulayan Erbay, Mevleviliğin Kütahya’daki gelişim sürecini, Mevlevilik etkisiyle oluşturulan eserleri anlattı.
Etkinlik sonunda katılımcılar, bu tür etkinliklerin hem mesleki gelişimlerine hem de kişisel farkındalıklarına büyük katkı sağladığını ifade ederek bu faaliyetlerin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kültür Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yeni döneme hazır
Ayvacık’ta darbukacı ve davulcu iki kadın, düğünlerin vazgeçilmezi oluyor
Arabanlı öğrencilere gezi programı düzenlendi
Beyazperde ve ekranların efsanevi oyuncusu Mehmet Aslantuğ’dan kırk yıllık samimi gözlemler
10 Ekim Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi
Akbank’ın tarihi ve gelecek vizyonu, Refik Anadol’un eserinde buluştu
Kafa Sahne yeni sezonu ‘Nevbahar’ ile açtı
Kalaycılık mesleğini ayakta tutmak için torununa öğretti
6 asırlık Somuncu baba değirmeni restore edildi
Güney Kore’de “Hitit Özel Sergisi” açıldı