Kur’an kursunda kursiyerler geleneksel Kütahya kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı

Kütahya Müftülüğüne bağlı Mevlana Kur’an kursunda geleneksel Kütahya kıyafetleri ve yemekler kursiyerler tarafından tanıtıldı.Diyanet Gençlik Merkezinin, 'Hadislerle Yaşayan Gençlik' projesi çerçevesinde üniversiteli öğrencilerle her a...

Kütahya Müftülüğüne bağlı Mevlana Kur’an kursunda geleneksel Kütahya kıyafetleri ve yemekler kursiyerler tarafından tanıtıldı.
Diyanet Gençlik Merkezinin, "Hadislerle Yaşayan Gençlik" projesi çerçevesinde üniversiteli öğrencilerle her ay bir Kur’an kursu ziyaret ediliyor. Ziyaretlerin ilki Mevlana Kur’an kursu ev sahipliğinde Tuba Toklu hoca ile gerçekleştirildi. Geleneksel Kütahya kıyafetlerinin ve yemeklerinin kursiyerler tarafından tanıtıldığı programda gençlik hizmetleri ile ilgilenen hoca hanımlar da hazır bulundu. Kursiyerlerin kendi elleriyle hazırladıkları ikramların ardından sohbet edildi. Misafir öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Geçerken” dergisi ve tohumlu kalem hediye edildi. Daha sonra öğrenciler Zeki Aktürk’ün kurduğu Ekrem Dumanlı kütüphanesine ziyaret gerçekleştirdi.

Kültür Haberleri

İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı
Bilim tutkunlarını soğuk hava durduramadı
‘Elif ve Arkadaşları 2: Perişler’ vizyona girdi
Merkezefendi’de 100. Yıl meydanı ve anıtı açılıyor
İzmir Kültür Yolu Festivali başladı
Gediz Çeltikçi’de 84 şehit anıldı
3 bin yıllık tarihi kentteki tiyatro ve stadyum gün yüzüne çıkmayı bekliyor
Meryem Ana Kilisesi yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor
Ressamlar Cumhuriyet’in 101. Yılı için Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında bir araya geldi
Elazığ Kent Müzesi 29 Ekimde açılıyor