Kum Sanatçısı Köylü, kum tanecikleri ile tarihi canlandırdı

Türkiye’de profesyonel anlamda kum sanatını icra eden Kum Sanatçısı, şair ve yazar Tarkan Köylü, kum sanatı gösterisi ve ardından kitap imza gününe katıldı.Kum tanecikleri ile tarihi canlandıran Tarkan Köylü, Malazgirt Zaferi ile başla...

Türkiye’de profesyonel anlamda kum sanatını icra eden Kum Sanatçısı, şair ve yazar Tarkan Köylü, kum sanatı gösterisi ve ardından kitap imza gününe katıldı.
Kum tanecikleri ile tarihi canlandıran Tarkan Köylü, Malazgirt Zaferi ile başlayıp Cumhuriyetin 100. yılına, manevi değerlerden Erzincan hatıralarına kadar uzanan gösterisi ile Erzincanlıları büyüledi.
Köylü, Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında kurulan sahnede seslendirdiği şiirler sonrasında kum sanatını icra etti.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın ilk bölümünde mini şiir dinletisi ile katılımcıların beğenisini kazanan Köylü, kısa bir söyleşi gerçekleştirdi. Ardından kum sanatı gösterisini sundu. Malazgirt ile başlayan tarihe yolculuk, İstanbul’un fethi, Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele ile devam etti. Kudüs ve Mescid-i Aksa görsellerine de yer verilen program Atatürk’ün ebediyete uğurlandığı 10 Kasım sahnesi ve Erzincan görselleri ile sona erdi.
Etkileyici performansı ile büyük alkış alan Köylü’ ye, vatandaşlar teşekkür etti. Program’da Tarkan Köylü kitaplarını alan sevenlerinin kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

Kültür Haberleri

SANKO Sanat Galerisinde Karma Sergi
Manavgat Kitap Günleri’ne yoğun ilgi
Batman’da festival on binlerin katıldığı konserle sona erdi
Şenlikte Metinbilim Enstitüsünden Otantik çocuk oyunları gösterisi
Haçlı ordusunun bozguna uğradığı tarihi zaferin izleri gün yüzüne çıkarılacak
Alaşehir’de Özlem Özdil rüzgarı esti
İzmir’de Balkan kardeşliği pekişti
Van’da aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 10 milyon TL takıldı
Kars karma resim sergisi yoğun ilgi gördü
Altın Portakal’da açılış galası yapıldı