Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kuduz vakalarının görülmesinin ardından kentteki sahipsiz sokak hayvanlarının mayıs sonuna kadar toplanarak bakımevlerine yerleştirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelindeki sahipsiz sokak hayvanlarının mayıs sonuna kadar toplanarak bakımevlerine yerleştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Vali Şıldak, valilikte yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın kuduz vakalarının görüldüğü bir il olduğunu belirterek gerekli önlemlerin alınması için tüm belediyelere ihtar yazısı gönderildiğini ifade etti.
Sokakta sahipsiz tek bir hayvan kalmayacak şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Şıldak, "Gerekli uyarılarımızı yaptık, takvimi oluşturduk. Bu takvime göre öncelikle bütün belediyelerin uygun arazileri temin ederek bu alanlar üzerinde öncelikle bir geçici alan temin edip hemen buralarda hayvanları barındırmaya başlamalarını istedik. Kuduza karşı ve diğer aşıları yapıp kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirmelerini, mayıs ayı sonuna kadar ise olması gereken şartlara sahip bakımevlerini kurmaları ve faal hale getirmelerini söyledik. Bugün itibarıyla pek çok belediyemiz bu yöndeki adımlarını atmaya başladılar. Mayıs ayı sonuna kadar bütün belediyelerin, bakımevi şartlarını oluşturarak oralarda hayvanları toplayıp aşılama, rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmalarını yapar hale gelmelerini hedefliyoruz. Yani 3 ay gibi kısa bir süre içinde bu sistemi ilimizde kurmak istiyoruz ve tavizsiz bir şekilde bu takibimizi yapacağız" diye konuştu.
Yerel Haberleri
Aliağa’nın Genç Halk Oyunları Ekibi İzmir birincisi oldu
Yaşlı kadın, asansör çalışmadığı için merdivenlerden sürünerek çıkıp indi
Diyarbakır’da "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı" düzenlendi
Şırnak’ta, 15 şehit ailesine devlet övünç madalyası verildi
Diyarbakır annelerine bir aile daha katıldı
Çorum’da şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası tevcih edildi
CHP’lilerin paralel kutlamasına Validen tepki
Çorum’daki Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi açılışa hazırlanıyor
Gazi Erciyas’tan duygulandıran mesaj: "Devletimiz görev verirse şehit olmaya hazım"
İftarda tüm başkanlar bir araya geldi