Köy evi lüks restoran oldu

Denizli’de Çal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçenin turizm potansiyelini arttırmak ve katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında bir köy evini yeniden düzenleyerek restoran haline getirdi.Çal Bahadınlar mahallesinde hayat g...

Denizli’de Çal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçenin turizm potansiyelini arttırmak ve katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında bir köy evini yeniden düzenleyerek restoran haline getirdi.
Çal Bahadınlar mahallesinde hayat geçirilen proje ile köy evi restoran ve kafe haline getirildi. Çal Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen proje ile hazırlanan restoranda yöreye özgü yemek ve ikramların servis edileceği bildirildi. İşletmenin önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağı ve yöresel yemeklerin köy halkı ile Halk eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanacağı belirtildi. Yerli ve yabancı turistleri yöresel lezzetlerle tanıştırmayı hedefleyen işletme, dekoru ile ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. İşletmede yöreye özgü bükme, katmer ve ekmek çeşitleri ile kahvaltı servisi yapılacağı akşam ve öğlen servislerinde ise tarhana çorbası, bamya aşı, yaprak sarma, ızgara ve et güveç tarzı ikramların menüde yer alacağı ifade edildi.

Kültür Haberleri

Kalaycılık mesleğini ayakta tutmak için torununa öğretti
6 asırlık Somuncu baba değirmeni restore edildi
Güney Kore’de “Hitit Özel Sergisi” açıldı
5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali yaklaşıyor
İş’in 100 Yılı - Zekâ, Dikkat ve İffet kitabı okuyucuyla buluştu
TİKA’nın Desteğiyle CSO Ada Ankara’da Afrika’nın Renkleri
Mardinli taş ustası tarihi eserleri aslına uygun şekilde onarıyor
Sinemanın sorunlarına çözüm, sinema çalıştayında
Kütahya’da üretilen el yapımı sobalar ilgi görüyor
GDO’lu ürünler sonrası 150 yıllık değirmen yeniden gözde