KOSGEB desteği ile il sınırlarını aştılar

KOSGEB desteğiyle büyüyen reklam şirketi, yönünü Irak pazarına çevirdi

KOSGEB desteğiyle büyüyen reklam şirketi, yönünü Irak pazarına çevirdi

-Malatya'da, KOSGEB'in İş Birliği Güç Birliği Destek Programı'ndan yararlanmak için birleşerek büyüyen 5 firmanın bir araya gelerek oluşturduğu reklam şirketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ardından Irak'ın kuzeyinde pazara girdi

-Şirketin İdari İşler Sorumlusu Temel: ''KOSGEB'den aldığımız destekle teknolojiye önemli yatırımlar yaptık ve bölgeye örnek bir tesis kazandırdık''

-''Erbil'in tek alışveriş merkezi Family Mall'ün katalog işlerini yapıyoruz''

MALATYA (A.A) - Yeter Erdine - Malatya'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) İş Birliği Güç Birliği Destek Programı'ndan yararlanmak için birleşerek büyüyen 5 firmanın bir araya gelerek oluşturduğu reklam şirketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ardından Irak'ın kuzeyinde pazara girdi.
KOSGEB İş Birliği Güç Birliği Destek Programı'ndan yararlanmak için harekete geçen Malatya'daki 5 reklam şirketi, Diltemizler Reklam Şirketi adı altında birleştikten sonra, aldığı destekle teknolojisini yeniledi ve istihdam artışına gitti.
Ayda bin müşteriye endüstriyel reklam hizmeti veren şirket, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine ve Irak'ın kuzeyine de hitap ediyor.
Şirketin İdari İşler Sorumlusu Tuğrul Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılından bu yana endüstriyel reklamcılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini, 10 ay önce KOSGEB'in İş Birliği Güç Birliği Destek Programı'na başvurduklarını anlattı.
Malatya'da reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren 4 işletmeyle güçlerini birleştirdiklerini ifade eden Temel, şirketlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin endüstriyel reklamcılık sektöründe hizmet veren en büyük işletmelerinden biri olduğunu vurguladı.
Temel, ''KOSGEB'den aldığımız destekle teknolojiye önemli yatırımlar yaptık ve bölgeye örnek bir tesis kazandırdık. Yaptığımız yatırımın toplam tutarı 1,5 milyon lira. Bu yatırımın 750 bin liralık kısmını KOSGEB, 750 bin liralık kısmını da şirketimiz kendi öz kaynakları ile karşıladı'' dedi.
Aldıkları desteğin ardından 10 ay önce 36 kişi olan personel sayılarını 60'a çıkardıklarını ifade eden Temel, ''İlerleyen dönemlerde de 10 kişi daha istihdam etmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.
Kurdukları işletmenin bölge için büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Temel, ''Daha önce biz dahil bütün matbaa sektöründe çalışan işletmeler işlerini Ankara'ya veya İstanbul'a gönderiyordu. Amerika'dan 2 yeni makine getirdik. Hem bölge, hem de Malatya'da faaliyet gösteren diğer matbaalar artık işlerini Malatya'ya gönderiyor. Endüstriyel reklamcılık hususunda da yine son teknoloji makineleri ile parkurumuzu yeniledik'' diye konuştu.
Hizmet verdikleri illerde bulunan şirketler, kamu kurum ve kuruluşları ve derneklerin matbaa, endüstriyel reklam işlerini yaptıklarını anlatan Temel, bu işlerin hepsini 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 6 bin 500 metrekare kapalı alana kurdukları işletmelerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.
Temel, ''Aynı çatı altında hem ajans hizmeti, hem matbaa hizmeti, hem de endüstriyel reklamcılık hususunda hizmet veriyoruz. Bir işletmenin tanıtım adına ihtiyacı olan her şeyi yaparak müşterimizi çok yorulmadan, çok işletme gezmeden memnun ediyoruz'' dedi.
İstanbul'daki bazı firmalara endüstriyel reklam hizmeti verdiklerini kaydeden Tuğrul Temel, ''Türkiye'nin neresinde olursa olsun firmaların bütün işlerini montajı ile birlikte yapıp teslim ediyoruz. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır hizmet verdiğimiz illerden bazıları'' ifadesini kullandı.
Çeşitli kurum ve kuruluşlara hizmet verdiklerini anlatan Temel, 5 kişilik üniversite mezunlarından oluşan grafik tasarım ekibi kurduklarını, ekibin tasarımlarının müşteri onayından sonra baskıya verdiklerini bildirdi.

-''Erbil'in tek alışveriş merkezi Family Mall'ün katalog işlerini yapıyoruz''-

12 yılda 10 binin üzerinde müşteriye hizmet verdiklerini belirten Temel, yönlerini yurt dışına çevirdiklerini vurguladı.
Irak'ın kuzeyinde Erbil'de bir şirkete de hizmet verdiklerine işaret eden Temel, ''Ürünleri hazırlıyoruz ihracat yapan firmalar üzerinden Erbil'e gönderiyoruz. Erbil'in tek alışveriş merkezi Family Mall'ün katalog işlerini yapıyoruz. En son 100 bin adet baskısı vardı onu gönderdik'' diye konuştu.
Çalışanlarının iş güvenliği konusunda eğitimler almasını sağladıklarını ifade eden Temel, ''Her personelimize sağlık sigortasının yanı sıra kasko yaptırdık'' ifadesini kullandı.
Hizmet kalitesine önem verdiklerini belirten Temel, ''Hizmet kalitemizi ISO 9001 ve ISO 14000 belgeleri ile belgeledik'' dedi.
2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Malatya'daki geri dönüşüm firmaları ile atık sözleşmesi imzaladıklarını da kaydeden Temel, atıkların sözleşme yapılan kurum ve kuruluşlar tarafından toplandığını ve ekonomiye kazandırıldığını da sözlerine ekledi.

Hibe - Proje - Burs Haberleri