Köksal, Aday Adaylık Başvurusu Sonrası Malatya Güncel'i Ziyaret Etti

Ak Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Mimar Yaşar Köksal, 'Kültür değerlerini korumadan büyüyüp gelişme huzur getirmeyecektir' dedi.

MALATYA - Ak Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Mimar Yaşar Köksal, "Kültür değerlerini korumadan büyüyüp gelişme huzur getirmeyecektir" dedi.

AK Parti İl binasında AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci'ye başvuru belgelerini veren Mimar Yaşar Köksal Malatya Güncel Gazetesi'ni ziyaret etti.

Malatya Güncel Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik ile bir süre görüşen Mimar Yaşar Köksal, büyükşehir statüsünde yerel seçimlere girecek Malatya ile ilgili projelerinden bahsetti.

Köksal, Dünyaca ünlü kayısısı, üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, organize sanayi bölgeleri ve turizm potansiyeli ile geleceğe ümitle bakan bir bölge şehridir Malatya. Cazibe merkezi olma konumuna sahiptir ilimiz, dedi.

Köksal konuşmasında, Büyükşehir statüsünün getirdiği imkan ve kazanımlar iyi kullanılmalı. Başta Ak Parti teşkilatı ve milletvekillerimiz olmak üzere, belediye, üniversite, mesleki teşekkül ile sivil toplum kuruluşlarla istişare ve uyum içerisinde çalışırsak, Malatya'mızı Türkiye'de ilk 10 içerisine sokmayı başarırız, dedi.

Köksal, Malatya, bir sağlık şehri olmalıdır ve sağlıklı yaşamı teşvik etmelidir. Nitelikli sanayi şehri olmaması için neden yoktur diyen Köksal, bilimin ve yüksek öğretimin geliştirilmesi için teşvik etmeli ve desteklemelidir, dedi.

Malatya'nın turizm şehri olması yönünde çalışmalara ağırlık verilmesini belirterek, Malatya güvenli ve toleranslı bir şehir olmalıdır. Malatya'yı modern şehircilik ilkelerine göre büyütüp geliştirmeliyiz, ancak; "Kültür değerlerini korumadan büyüyüp gelişmenin huzur getirmeyecektir" dedi.

Mimar Yaşar Köksal'ın aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra ayağının tozu ile Malatya Güncel'i ziyaret etmesinden memnunluk duyduğunu belirten Murat Çelik, "siyaset ve belediye başkanlık görevi hizmet için aracı kurumdur, Malatya'nın büyükşehir statüsünü kazandığı bir dönemde, başkanlığa aday olmanızdan dolayı kutluyorum Sizi, daha önce belediye başkan yardımcılığı yapmanız, aday adaylığı süresince bir avantaj diye düşünüyorum. Tabiki bu süreçte öz geçmişiniz ve anketlerde çıkan sonuçlar önemli rol oynacaktır. Allah hayırlı uğurlu etsin, başarılar diliyorum, dedi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri