Kırklareli’nde "Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele" eğitimi

Kırklareli’nde yabancı uyruklu kadınlara yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” eğitimi düzenlendi.Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafın...

Kırklareli’nde yabancı uyruklu kadınlara yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” eğitimi düzenlendi.
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından, Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezinde hizmet alan yabancı uyruklu kadınlara yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” konularında bilgilendirme ve farkındalık eğitimi verildi. Eğitimler Türkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunduğu hizmet modelleri ve kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalar detaylı bir şekilde ele alınan eğitimde başvuru mekanizmaları tanıtılarak kadınların hakları konusunda bilinçlenmesi hedeflenmiştir. Eğitimde ayrıca, Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılmış ve katılımcılara bu mekanizmalar aracılığıyla nasıl destek alabilecekleri anlatıldı.

Yerel Haberleri

Şehitler için dua edildi, karanfiller bırakıldı
Denetimli serbestlik yükümlüleri milli sporcularla buluştu
Sivaslı iş adamından Atatürk ve silah arkadaşlarına vefa: Bu yıl ikincisini düzenleyecek
Vali Çiftçi’den Aziziye çıkarması
Belediyenin fizik tedavi hizmeti hızla devam ediyor
Özbekistan Taşkent Devlet Diş Hekimliği Enstitüsü Rektörü’nden ESOGÜ’ye ziyaret
Şahin: “Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığıyla ilelebet devam edecektir”
Kayıp hayvanlar dron ile bulundu
Büyükşehir’den “Cumhuriyet’e Giden Yol” söyleşisi
Ağrı Merkez Cami resmi olarak hizmete açıldı