Kasko Değeri Ne Demek? Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Trafikteki sürücüler için olası birçok riske karşı geniş kapsamlı güvence sağlayan kasko poliçesi oldukça büyük avantajlar sunuyor.

Trafikteki sürücüler için olası birçok riske karşı geniş kapsamlı güvence sağlayan kasko poliçesi oldukça büyük avantajlar sunuyor. Kasko yaptırmak isteyen sürücüler için teminat gibi birçok faktör önem taşırken, kasko fiyatı da oldukça önemli. Araçların kasko fiyatını etkileyen kasko değeri ile ilgili olarak Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol önemli bilgiler verdi.

Kasko nedir?

Trafikte her gün, maddi kayıpların yanı sıra yaralanma ve ne yazık ki ölüm olayları ile sona eren binlerce kaza yaşanıyor. Bu kazalar günlük yaşamda herkesin başına gelebilir ve hayatın ne getireceğini kestirmek imkansız. Kasko sigortası, trafikte kendimizi hem maddi hem de manevi olarak güvence altına almayı sağlayan bir poliçe türü. Trafik sigortası gibi zorunlu olmayan ancak kapsamı oldukça geniş olan kasko, aracın çalınması, trafik kazasına karışması ya da küçük hasarlara maruz kalması gibi durumlarda devreye girebilen, araçtaki özel eşyaların dahi teminat altına alınabildiği bir sigorta türü.

Kasko fiyatları içinde uygun bir teklif almak isteyenler, farklı araçlar için kasko fiyatlarının değişken olduğunu görecektir. Araç marka ve modelinin yanı sıra farklı kriterler de devreye girdiğinde kasko ücretlerinin değişken olduğunu söyleyebiliriz. Bu faktörlerin başında, kasko değeri geliyor.

Kasko değeri nasıl hesaplanıyor?

Kasko değer listesi ile, bir aracın belli özelliklerine göre belirlenir ve bu değer doğrultusunda araba kasko hesaplama işlemi yapılır. Kasko sigortası fiyatlarının en önemli kriteri olan kasko değeri, araç kasko değeri listesinden erişilebilir. Bu değerin hesaplanmasında aracın markası, modeli ve üretim yılı baz alınır ve ortalama piyasa değeri hesaplanır. Kasko değer listesi, aracın kasko sigortası fiyatının ortaya çıkmasında etkilidir ancak aynı zamanda motorlu taşıtlar vergisinde de bu değer baz alınır.

Araç kasko değeri listesi, piyasa koşulları sürekli olarak değiştiğinden aylık olarak hesaplanır ve bu fiyat baz alınarak kasko, MTV yaptırılıyor. Türkiye Sigorta Birliği’nin resmi sitesinden Kasko Araç Değer Listesi incelenebilir ve kasko teklifi alma öncesinde, aracın değeri öğrenilebilir.

Araç kasko sorgulama nasıl yapılır?

Araç kasko fiyatları 2022 ile 2023 arasında piyasa koşulları baz alınarak güncellemeye gitti. Kasko sorgulamanın ilk adımı olarak araç kasko değerini sorgulamak isteyenler, TSB’nin kasko araç değer listesi üzerinden sorgulama yapabilir. Bununla birlikte, uygun fiyatlı kasko teklifi için doğru bir sigorta şirketi seçimi çok önemli. Sigorta şirketleri hem sundukları farklı poliçe ve teminat kapsamları hem de kampanyaları ile araç sahipleri için avantajlı koşullar yaratabilir.

Araç rayiç bedeli ile paralel ilerleyen kasko değer listesi içinde son 15 yıl içinde trafiğe çıkmış tüm araçların bilgilerine erişebiliyor. Trafikte olası risklere karşı kendinizi her zaman güvence altına almak için, kasko sigortası kesinlikle ihmal edilmemesi gereken sigorta türlerinden biri.

Yerel Haberleri

Alzheımer hastası olanlara büyük kolaylık
Bağımlıkla mücadelede “Yeşilay” ile güç kazanıyorlar
Başkan Görgel: “Asrın felaketini, asrın dayanışmasına dönüştüren hemşerilerime teşekkür ediyorum”
İslam dininden etkilenen Rus kadın Müslüman oldu
Beslenme çantalarını kendileri hazırladılar
6. Alzheimer Konukevi açıldı
2 bin 300 km pedal çeviren Alman karı koca Türkiye’yi geziyor
Fethiye Babadağ’da 80’lik çift paraşütle uçtu
Tunceli’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı
Denim ürünleri tasarımında yeni marka: 2BE4A