Kaplan ve Çelikyay'da AK Parti'den aday adayı

AK Parti Malatya İl Başkanlığına milletvekili aday adaylığı için başvuran 80 kişi arasından 3 aday Malatya Güncel Haber'de köşe yazarlığı yapıyordu.

AK Parti Malatya İl Başkanlığına milletvekili aday adaylığı için başvuran 80 kişi arasında Malatya Güncel Haber'de Köşe Yazarlığı yapan Avukat Arzuhan Kaplan, Aysel Çelikyay ve Yrd. Doç. Dr Ali Soylu adaylık başvurularını tamamladı.

Aday adaylığı için AK Parti'ye başvuru yapan Av. Arzuhan Kaplan, Malatya Güncel Haber'e şunları söyledi: Şu anda, çevremizdeki bütün ülkelerde kazanlar kaynarken, sürdürülebilir ekonomisiyle, oturmuş siyasi yapısıyla kadın erkek eşitliğini bırakın, kadına pozitif ayrımcılığın yapıldığı bir ülkede ve bu sürece pozitif katkı sunan bir siyasi oluşumun içersinde aktif siyasete girmenin mutluluğu içerisindeyim. 


Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi kadına verdiği önemle anlaşılabilir. Bir avukat olarak 14 yıldır kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine gerek İstanbul gerekse Malatya da devamlı olarak aktif görev aldım. 


Vekilliğin bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle şu anda bayrak tesliminin yaklaştığı bu günlerde genel başkanımız tarafından verilecek olan bayrağı en yüksek noktaya taşıyacağıma söz veriyorum. 


Bu duygu ve düşüncelerimle yaklaşmakta olan genel seçimlerimizin en özelden en genele hayırlı olmasını temenni ederim 


Bu süreçte adaylığını açıklayan gerek partimiz gerekse de farklı partilerde ülkemize değer katma niyetiyle yola çıkan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum 

AK Parti Milletvekilliği Aday adayı başvurusu yapan Aysel Çelikyay, Malatya Güncel Haber'e yaptığı açıklamada; Bilindiği üzere ülkemiz yeni bir seçim atmosferi içersine girmiştir. Öncelikle bu seçimin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.2002 yılında iktidara gelen AK Parti hükümetinin bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve reform niteliğindeki hizmetleri sayesinde ülkemiz geçmişte bulunduğu karanlık ortamdan daha aydınlık, ferah ve daha yaşanabilir bir düzeye erişme noktasına gelmiş; millet düzeyinde toplumsal barış sağlanmıştır. Ulusal kalkınma ve birlikteliğimiz sayesinde ülkemiz uluslar arası arenada hak ettiği liderliğe adım adım yaklaşmaktadır. İki dönemdir ülke siyasetine yön veren hükümetimizin başarısında, güçlü ve özverili çalışan Malatya Ak Parti İl Yönetimi, Merkez İlçe yönetimi, Gençlik kolları ve Kadın Kolları olmak üzere teşkilatımızın payı çok büyüktür.
Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran 2011 seçimlerinde kadınlarımızın mecliste daha çok yer almaları ülke yönetiminde söz sahibi olmaları yönündeki açıklamaları, kadınların siyasete girmeleri yönünde büyük bir cesaret vermiştir. AK Parti sayesinde kadınlarımız gerek iktisadi alanda gerek sosyal ve siyasi alanda daha etkin rol almaya başlamıştır.
Takdir edersiniz ki, bu bir bayrak yarışıdır. Bu güne kadar Partimizin kuruluşundan itibaren Ak Parti bünyesinde, kadın kollarında çalıştım. Bu zamanda birçok güzel çalışmaya imza attık. 2009 yılında belediye meclis üyeliğine aday oldum. Siyaset akademisi, dâhil olmak üzere partimizin birçok çalışmasında aktif olarak rol aldım.
2004 ten 2009’ a kadar Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı yaptım. Bu dönemde birçok projeye imza attık. Yazdığım ve koordinatörlüğünü yaptığım yerel projelere destek programı tarafından kabul edilen “Kadın Eğitim ve Koordinasyon Merkezi” Projesi 2008’ de Türkiye genelinde ödüle layık görüldü. Halen Merkezi Malatya’da bulunan Işık Kadınlar Derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıyım.2010 yılında Işık Kadınlar Derneği adına yazdığım “Işık Yaşam Merkezi” projesi DPT, SODES tarafından kabul edildi. Bu projemiz halen devam etmektedir. Şimdiye kadar yaptığımız projeler sayesinde bu gün binlerce kadın bilinçlendirildi ve çeşitli kurslara katıldı ve değişik dallarda sertifika aldı. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunun yönetim kademelerinde görev yaptım. 
Bu günde Malatyalı hemşerilerimin büyük teveccühleri doğrultusunda bu göreve talip oldum. Yüce Allah nasip eder, Sayın başbakanımız ve teşkilatımız uygun görüp, bize görev tevdi ederlerse bundan sonra da devletime, milletime, Malatya’ ya ve partime milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Talip olduğum bu yüce makam için değerli hemşerilerimin dua ve desteklerini bekliyorum. 
 

Yerel Seçim 2014 Haberleri