Kahta Belediyesi’nden engelli ve yaşlı vatandaşlara erişim kolaylığı

Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediyesi, engelli, yaşlı ve merdiven kullanmakta zorlanan vatandaşların kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla ana hizmet binasına asansör sistemi kurdu.Yeni uygulama, tekerlekli sandalye kullananl...

Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediyesi, engelli, yaşlı ve merdiven kullanmakta zorlanan vatandaşların kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla ana hizmet binasına asansör sistemi kurdu.
Yeni uygulama, tekerlekli sandalye kullananlar, merdiven çıkmakta güçlük çeken yaşlı vatandaşlar ve bebek arabalı anneler gibi hemşehrilerin belediye hizmetlerine daha rahat ulaşmasını sağlıyor. Asansör sistemi, binaya gelen vatandaşların giriş katından üçüncü kata kadar kolaylıkla ulaşmalarını mümkün hale getiriyor. Daha önce sadece engelli rampasını kullanarak bina girişine erişebilen hemşehriler, artık tüm katlara rahatlıkla ulaşabilecek. Bu sistem, belediyede işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara konforlu bir hizmet imkanı sunuyor.
Asansörü ilk kez kullanan 9 yaşındaki engelli Esila Nur Karakaya, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ile birlikte asansöre binerek başkanlık katına çıktı. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, engelli hemşehrilerin hayatını kolaylaştırmak adına farklı projeler geliştirdiklerini vurguladı.
Başkan Hallaç, "Her vatandaşımızın belediye binasındaki işlemlerini kendi başlarına yapabilmeleri en doğal haklarıdır. Bu sistem, onların kamu hizmetlerinden en verimli şekilde faydalanmalarını sağlayacak" diye konuştu.

Yerel Haberleri

Kayapınar Kaymakamı’ndan Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesinin isim değişikliği talebine ret
Türkiye İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği toplantısı yapıldı
Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş memleketi Yenice’de toprağa verildi
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ak KBÜ’de incelemelerde bulundu
Yazıköy köyü imar planı itirazları değerlendirildi
Kastamonu’da köy yangınlarına çözüm arayışı için çalıştay düzenlendi
Yozgat’ta Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele kapsamında farkındalık çalışması yapıldı
Bandırma’nın 144 yıllık işletmesi faaliyetlerine son vererek kepenk kapattı
Bu etkinlik onları gençlik yıllarına geri götürdü
Zabıta ekiplerinden market denetimi