Japonya’da havaalanındaki patlamaya savaştan kalma ABD bombasının yol açtığı tespit edildi

Japonya’nın Miyazaki Havaalanı’nda sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya, savaş döneminden kalma 227 kiloluk ABD yapımı bir bombanın neden olduğu belirlendi. İkinci bir patlama riskinin olmadığı belirtilirken, havaalanının yarın yenide...

Japonya’nın Miyazaki Havaalanı’nda sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya, savaş döneminden kalma 227 kiloluk ABD yapımı bir bombanın neden olduğu belirlendi. İkinci bir patlama riskinin olmadığı belirtilirken, havaalanının yarın yeniden faaliyete geçeceği açıklandı.
Japonya’da bulunan Miyazaki Havaalanı’nda sabah saatlerinde meydana gelene patlamanın nedeni belli oldu. Polis ve Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafından yapılan ilk incelemelerde patlamaya savaş döneminden kalma 227 kiloluk ABD yapımı bir bombanın neden olduğu belirlendi. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi konuyla ilgili yaptığı açıklamada olay yerinde teknik incelemelerin sürdüğünü belirterek, “İkinci bir patlama riski yok” ifadelerini kullandı. Hayashi, onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Miyazaki Havaalanı’nın yarın sabah itibariyle yeniden faaliyete geçmesinin beklendiğini belirtti. Miyazaki Havaalanı yönetimi ise yaşanan olay nedeniyle bugün yapılması planlanan 66 uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Miyazaki Havaalanı’nda daha önce de savaş döneminden kalma ABD yapımı mühimmat bulunduğu öğrenildi.

Patlama meydana gelmişti
Japonya’nın Miyazaki Havaalanı’nın pist ve apron arasında bulunan taksi yolu bölümünde yerel saatle 08.00 sıralarında patlama meydana gelmişti. Nedeni bilinmeyen patlama sonrasında 7 metre çapında ve 1 metre derinliğinde çukur oluştuğu açıklanmıştı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayın ardından uçuşlar askıya alınmıştı. Patlamamış mühimmat şüphesi nedeniyle olay yerine Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) bağlı bomba uzmanları sevk edilmişti.

Asayiş Haberleri

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırı
Hatalı park edilen ve duraklayan 2 bin 784 araca ceza yazıldı
Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın görülmesine devam edildi
ABD’yi vuran Helene Kasırgası’nda can kaybı 166’ya yükseldi
Edirne’de kuyumcuları düşük ayarlı altınla dolandıran 2 kişi tutuklandı
Arnavutköy’de yatılı okulda 14 kişi yemekten zehirlendi
Ablasını dövdüğünü iddia ettiği eniştesini öldüren sanığa 12 yıl hapis
Manisa’da yürekleri ağza getiren kaza kamerada
Gaziantep trafik jandarmasından özel denetim
Hizbullah: "Yaroun köyüne sızmaya çalışan İsrail askerlerini patlayıcıyla hedef aldık"