İTO Başkanı Avdagiç’ten Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirme

Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları, Türkiye’nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisind...

Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları, Türkiye’nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir” dedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden ’B+’ya yükselttiğini hatırlatan Avdagiç, şunları paylaştı:

“Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden ’B+’ya yükseltmesi, Türkiye’nin yeni dış yatırım çekmesine bir kademe daha olumlu etki yapacaktır.
Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Ortak sorumluluk içinde bunu ’en kısa zamanda’ başarabiliyor olmamız lazım.
Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da Türkiye’nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir.”

Ekonomi Haberleri

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimini Mustafa Saatcı kazandı
Maralfalfanın ilk hasadı yapıldı
Balıkçılar önümüzdeki günlerde Karadeniz’de palamut bolluğu bekliyor
Uşak Belediyesi’nden 20 adet ticari taksi plakası ihaleye açılıyor
Bakan Yardımcısı Gürcan: "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi"
Tekneler denize seyrek çıktı, palamut azaldı
Otomotiv parçaları üreten fabrikayı gezdi
Halk pazarında fiyatlar aynı kaldı
Vatandaş ile birlikte zeytin hasadı yaptılar
Pet sektörü ithalatını azaltmayı hedefliyor