İsrail meclisi UNRWA’nın terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti

İsrail meclisi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldı...

İsrail meclisi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.
İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İsrail meclisi, UNRWA’nın terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.
Yasa tasarısının UNRWA’nın İsrail topraklarında herhangi bir misyon yürütmesini, herhangi bir hizmet sağlamasını ya da herhangi bir faaliyette bulunmasını yasaklayan ilk bölümü 58’e karşı 9 oyla kabul edildi. Yasa tasarısının UNRWA personelinin İsrail’deki BM personeline tanınan yasal dokunulmazlık ve ayrıcalıklardan yararlanmasını engelleyen ikinci bölümü 63’e karşı 9 oyla kabul edildi. Yasa tasarısının UNRWA’nın “terör örgütü" olarak tanımlanmasını ve İsrail’in UNRWA ile ilişkilerini kesmesini öngören üçüncü bölümü ise 50’ye karşı 10 oyla kabul edildi.
Yasa tasarısı görüşülmek üzere meclisin Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’ne gönderilecek. Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için iki kez daha okunmadan geçmesi gerekiyor. Yasa tasarısı resmi olarak "Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Dokunulmazlık ve Ayrıcalıklarının Kaldırılması Tasarısı" olarak adlandırılıyor.

Siyaset Haberleri

Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”
Başkan Bozbey: "‘2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı’ Bursa’nın kent anayasası olacaktır"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "(Kadınlara yönelik şiddet) Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz"