İsrail, Lübnan’dan 3 askerini öldürdüğü için özür diledi

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan ordusuna bağlı 3 askerin hava saldırısında öldürülmesi nedeniyle özür diledi.İsrail’in dün Lübnan’ın güneyindeki hava saldırısında 3 Lübnan askeri hayatını kaybetti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Söz...

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan ordusuna bağlı 3 askerin hava saldırısında öldürülmesi nedeniyle özür diledi.
İsrail’in dün Lübnan’ın güneyindeki hava saldırısında 3 Lübnan askeri hayatını kaybetti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Nadav Shoshani konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dün sabah saatlerinde Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye Valiliği’ne bağlı Hanine bölgesinde füze rampası ve füze taşıdığı tespit edilen Hizbullah’a ait bir kamyonun vurulduğunu ve patlamalar meydana geldiğini belirtti.
İlerleyen saatlerde Hizbullah’la IDF askerlerinin çatışma bölgesi olan aynı noktaya bir kamyonetin daha geldiğini ve bölgedeki askerlerin bu kamyonu da hedef aldığını ifade eden Shoshani, söz konusu kamyonun Lübnan ordusuna ait olduğunun tespit edildiğini ve saldırıda 3 askerin öldüğünü söyledi. Shoshani, “Lübnan ordusuna ait bir kamyonun geleceği IDF tarafından bilinmiyordu. IDF Lübnan ordusuna karşı operasyon yürütmüyor ve bu istenmeden yaşanan durumlar için özür diliyor” ifadesini kullandı.
Lübnan ordusu tarafından dün yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Ayn Ebel kasabasında orduya ait bir aracı hedef aldığı ve 3 Lübnan askerinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha’yı kabul etti
IKBY seçimlerinin galibi Kürdistan Demokratik Partisi oldu
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Uşakov: “Putin ve Erdoğan, doğalgaz merkezi projesini görüşecekler”
Zelensky, ABD Savunma Bakanı Austin ile bir araya geldi
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Yenidoğan çetesinin tamamen çökertilmesi, varsa benzerlerinin de bertaraf edilmesi için güçlü bir çalışmayı sürdürüyorlar”
Başkan Aras Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katıldı
CHP Lideri Özel, Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti
Bakan Güler, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha ile bir araya geldi
Milletvekili Şan: “Basın, demokrasinin işlerliği açısından vazgeçilmez bir unsurdur”
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Bu dünyada adaletten kaçtı ama ilahi adaletten kaçması mümkün değil”