İran’dan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu toplantısında İran’ı ajansla işbirliği yapmamakla suçlayan karar önerisinin kabul edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Alınan bu karar ülkemizin nükleer ça...

İran Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu toplantısında İran’ı ajansla işbirliği yapmamakla suçlayan karar önerisinin kabul edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Alınan bu karar ülkemizin nükleer çalışmalara devam etmesine ve geliştirmesine engel değildir” ifadesi kullanıldı.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu toplantısında İran’ı ajansla işbirliği yapmamakla suçlayan karar önerisinin oy birliğiyle kabul edilmesi İran’da tepkiyle karşılandı. İran Dışişleri Bakanlığı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen toplantıda kabul edilen öneriye ilişkin yapılan açıklamada, batılı ülkelerin İran karşısında devam ettirdikleri siyasi baskıların yenilmeye mahkum olduğu belirtilerek, "İran aleyhinde alınan bu kararı kınıyoruz. Bu siyasi karar, bazı Batılı ülkelerin İran karşısında uluslararası kurumları bir baskı aracı olarak kullanma girişiminin başarısız bir diğer örneğidir” ifadeleri kullanıldı.
Tahran yönetiminin UAEA’nın ek protokolleri çerçevesinde nükleer faaliyetlerini iş birliği içerisinde sürdürdüğü aktarılan açıklamada, “Alınan bu karar ülkemizin nükleer çalışmalara devam etmesine ve geliştirmesine engel değildir” denildi.

“İran olarak bu baskılar karşısında geri adım atmayacağız”
İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, İran aleyhinde alınan kararı kendilerine yönelik “siyasi baskı” unsuru olarak gördüklerini belirterek, "Ülkemize karşı yapıcı olmayan bu karar siyasi baskı aracı olarak kullanılmaya çalışılıyor. İran olarak bu baskılar karşısında geri adım atmayacağız” dedi.

UAEA, İran’ı Ajans ile işbirliği yapmaya çağırdı
Viyana’da gerçekleşen UAEA Yönetim Kurulu toplantısında oylanan karar önerisi Almanya, Fransa ve İngiltere tarafından sunulmuş, 20 evet oyuyla kabul edilmişti. Oylamada, 2 ülke “hayır”, 12 ülke ise “çekimser” kalmıştı. Tahran yönetimine UAEA ile işbirliği çağrısı yapılmıştı. İran nükleer tesislerini denetleyen UAEA müfettişlerinin tesislere girmesine izin verilmesi ve 2023’te varılan "Ortak Mutabakat"ta yer alan maddelere uyulması istenmişti.

Siyaset Haberleri

Mevlüt Çavuşoğlu: "İsrail’in bu saldırganlığı sonucunda bölgemizde gerilim arttı"
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Suudi Arabistan’da
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımız, soykırım şebekesine karşı insanlık cephesinin en gür ve kararlı sesidir"
Netanyahu, Biden ve Harris ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Hırvatistan’da
Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın paylaşımına tepki
Bakan Göktaş: "Çocukların olumsuz etkilenebilecekler içerikleri tespit etmek ve bunlara yönelik koruyucu, önleyici faaliyetler yürütüyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: “Sineklerle uğraşarak bataklığın kurutulması mümkün değil”