Irak’ta terör örgütü PKK ile bağlantılı 3 sözde parti için kapatma kararı

Irak Yüksek Yargı Konseyi’ne bağlı Seçim Yargı Kurulu, terör örgütü PKK ile bağlantılı 3 sözde siyasi partinin kapatılmasına karar verdi.Irak Yüksek Yargı Konseyi’ne bağlı Seçim Yargı Kurulu, 'Ezidi Özgürlük ve Demokrasi Partisi', 'Dem...

Irak Yüksek Yargı Konseyi’ne bağlı Seçim Yargı Kurulu, terör örgütü PKK ile bağlantılı 3 sözde siyasi partinin kapatılmasına karar verdi.
Irak Yüksek Yargı Konseyi’ne bağlı Seçim Yargı Kurulu, "Ezidi Özgürlük ve Demokrasi Partisi", "Demokratik Mücadele Cephesi Partisi" ve "Tevgera Azadi" olmak üzere 3 sözde siyasi partinin terör örgütü PKK ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle faaliyetlerinin yasaklanmasına ve mallarına el konulmasına karar verdi.
Kararın, söz konusu sözde partilerin Irak’ın ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu belirten Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığının talep ve şikayeti üzerine alındığı aktarıldı.
Öte yandan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, 23 Temmuz’da ülkenin devlet kurumlardaki yazışmalarında terör örgütü PKK’nın "yasaklı örgüt" olarak tanımlanması istenmişti.

Siyaset Haberleri

Milletvekili Şan, 20 köy muhtarıyla bir araya geldi
Yurdakul: “Yeni hizmet binamızın tapusu, liderimizin ellerinde ve emrinde”
BM Genel Kurulu Başkanı Philemon Yang’dan 7 Ekim açıklaması
Kazakistan’da seçmenlerin yüzde 69,8’i nükleer enerji santraline “evet” dedi
İsrail Savunma Bakanı Gallant: "İran, İsrail’e zarar vermeye çalışırsa sonu Gazze ya da Beyrut gibi olabilir"
Gürhan Albayrak: “Bu rantı kimin için açtınız?”
Özgür Özel, Osmaniye’de ünlü yazar Yaşar Kemal’i anma programına katıldı
İran medyası: “İsrail’in muhtemel bir eylemine karşı gerekli yanıt planı hazırlandı”
Belediye Meclis Grup Başkanı Öztaş: "Hedefimiz, Kütahya halkının en iyi hizmeti alması adına gayretle çalışmalar yapmak”
Ayvalık’ta Anadolu Gençlik Derneği’nden İsrail’e sert tepki