İlkokul öğrencileri hem zeytinin önemini anladı hem fidan dikti

Aydın’ın Çine ilçesinde ilkokul öğrencilerine verilen eğitimde, önemli tarım ürünlerinden olan zeytinin önemine dikkat çekildi.Aydın’ın ‘sarı altın’ı olarak tabir edilen ve önemli ihracat girdisi sağlayan zeytin ve zeytinyağının ö...

Aydın’ın Çine ilçesinde ilkokul öğrencilerine verilen eğitimde, önemli tarım ürünlerinden olan zeytinin önemine dikkat çekildi.

Aydın’ın ‘sarı altın’ı olarak tabir edilen ve önemli ihracat girdisi sağlayan zeytin ve zeytinyağının önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak hedefiyle, Çine’de ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim verildi. Bu çerçevede Çine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Akçaova İlkokulu’na giden ekipler, öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilerde farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere zeytin, zeytinyağı ve zeytin ağacının önemi konusunda eğitim verildi. Eğitimin sonunda öğrencilerle birlikte zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi. Okul bahçesine zeytin fidanı diken öğrenciler, can suyunu vererek geleceğe nefes olurken, zeytinin de önemini anladı.

Yaşam Haberleri

Başakşehir’de cadde ve sokakları su bastı
Vali Aktaş, Uşak’taki tarım hizmetleri hakkında yerinde bilgi aldı
İliç’te rehabilitasyon çalışmaları son aşamaya geldi
Kuşadası’nda gün batımı doğal bir görsel şölen sunuyor
Biga’da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı
Eyyübiye’nin sıfır atık toplama aracı okullarda
Çorlu Deresi turkuaz renge büründü
Diyarbakır’da çocuklar Anzele Suyu’na veda etti
Sağanak yağış uyarısı
İş yerine giren yılanı itfaiye yakaladı