İdeoloji Partilerinde Aday Kısırlığı

Malatya Büyükşehir başkan adaylarını Murat Çelik kendi üslubi ile değerlendirdi.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir başkan adayları şekillendi.

AK Parti, mevcut başkan Ahmet Çakır’da karar kılarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)ve Saadet Partisi (SP) ithal denilecek adaylarla seçime gidiyor.

‘İthal’ neden mi dedim?

CHP, MHP ve SP kökeni Malatyalı olan ve yıllardır gurbette türlü görev ve işlerle uğraşan kişilerle seçime katılacak, bu nedenle söyledim.

Ahmet Çakır dışında adayları İrdelemek isterim;

Hakan İnci (CHP), 01 Ekim 1973 yılında Malatya’da doğdu. Liseye kadar Malatya’da okudu, sonra Edirne’ye gitti ve ismi adaylık süresince Malatya’da duyuldu. Edirne’de yaşamını idame ettirmekte.

Şinasi Kazancıoğlu (MHP): 1960 yılında Hekimhan’a bağlı Güzelyurt Beldesinde doğdu, liseye kadar Malatya’da okudu ve 1987-1993 yılları arasında yaklaşık 7 yıl memleketi Malatya’da görev yaptı. 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 1. sırada Malatya Milletvekili adayı olarak seçimlere girdi, kazanamadı. Seçimlerden sonra Ankara’daki ikametine döndü.

Ahmet Münir Erkal (SP): Renkli kişiliğe sahip Erkal, 2 dönem Malatya Belediye Başkanlığı ve 1 dönemde Ak Parti’den Milletvekilliği yaptı. Partileri araç olarak gören bir zihniyetle, sağcı sayılan 3 değişik partide bulundu. 2007 seçimlerinde aday gösterilmeyen Erkal, o tarihten bu yana Ankara’da yaşamakta.

Hal böyle iken, yıllardır Malatya’dan uzak yaşayan kişilerin Malatya BÜYÜKŞEHİR’E başkan olmaları ne getirir? Ne götürür?

İlla ki, her adayın Malatya ile ilgili görüş ve düşünceleri hatta projeleri vardır.

Gurbet yaşamının verdiği duygusallıkla Malatya için en iyisini düşünmüşlerdir, şüphem yok.

Lakin Malatya fiziki anlamda çok değişti, çok büyüdü, nüfusu arttı, göç aldı, büyükşehir statüsüne geçmekle en ücradaki köy bile artık Malatya Büyükşehir’e bağlandı dolayısıyla sosyolojik yapı, kültürel yapı, fiziksel yapı çok değişti…

Yıllardır Malatya’yı basın aracılığı ile takip eden kişiler ne kadar başarılı olur?

Bu nedenle seçimlerde oy kullanırken başkan olacak kişiyi çok iyi seçmemiz gerekecek.

İyi düşünmek gerekiyor…

Neler yapılması gerektiğini buradan sıralamak istemiyorum, başkan olacak kişinin ve ekibin işi zor hatta çok zor…

İçimden geçen fakat cevabını bulamadığım bir soruyu Sizlerle paylaşmak istiyorum;

“İdeoloji Partileri her seçimde neden aday bulmakta zorlanıyor?”

Yerel Seçim 2014 Haberleri