İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Stylianides ile görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.İçişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikay...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides arasında bugün akşam saatlerinde Yunan botlarının Türk karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede Bakan Sayın Yerlikaya, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularımızı ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönü bulunmadığını, yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağını belirterek, konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini ifade etti” denildi.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15’inci Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’u kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan: “Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiği aşikardır”
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimde bir an evvel adil ve kalıcı bir barışın olması için elimizden gelen her türlü arabuluculuğu ortaya koymaya çalışıyoruz”
Başkan Köymen, Büyükbakkalköy sakinleriyle buluştu
Suudi Arabistan Milli Günü Ankara’da kutlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “İran’ın nükleer silah yapmak gibi bir niyeti yok”
Bakan Uraloğlu: "Küresel ölçekli çalkantılar, yakın bölgemizde yaşanan çatışmalar Türkiye’nin önemini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi al Sabah’ı kabul etti