Hurda ve atık metaller sanata dönüşte

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen hurda atık metaller kullanılarak üretilen heykel uygulamaları karma sergileri ziyaretçilere açıldı.Sergilerin küratörlüğünü üstlenen Düzce Ünive...

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen hurda atık metaller kullanılarak üretilen heykel uygulamaları karma sergileri ziyaretçilere açıldı.
Sergilerin küratörlüğünü üstlenen Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı, “Hurda/Atık Metaller Kullanılarak Üretilen Heykel Uygulamaları” başlıklı projenin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” destek almaya hak kazandığını belirtti. Doç. Dr. Özgür Ballı, “Proje sergisi beş kişilik bir ekip ile beş adet metal heykel üretimi gerçekleştirilmiştir. Projede alınan teçhizat ve yerleşke içerisinde bulunan hurda metaller ile üretilen bu metal heykellerin üretiminin amacı, çevresel sorumluluk, atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve sanatsal ifadeyi bir araya getirmektir “ ifadelerini kullandı.
Bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak “Heykel Bölümü II. Sınıf Atölyeleri Sergisi-I” ise Doç. Dr. Özgür Ballı tarafından Güz ve Bahar Dönemi boyunca verilen; Heykel Atölyesi I/II, Desen III/IV ve Bilgisayar Destekli Heykel I/II dersleri Heykel Bölümü öğrencileri ve dersin sorumlu akademik personeli tarafından yapılan sanatsal üretimleri içeren çalışmalardan oluşturuldu.

Kültür Haberleri

’Acı Kahve’nin dünya prömiyeri yapıldı
Hereke halı mirası bu merkezde gelecek nesillere aktarılacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yeni döneme hazır
Ayvacık’ta darbukacı ve davulcu iki kadın, düğünlerin vazgeçilmezi oluyor
Arabanlı öğrencilere gezi programı düzenlendi
Beyazperde ve ekranların efsanevi oyuncusu Mehmet Aslantuğ’dan kırk yıllık samimi gözlemler
10 Ekim Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi
Akbank’ın tarihi ve gelecek vizyonu, Refik Anadol’un eserinde buluştu
Kafa Sahne yeni sezonu ‘Nevbahar’ ile açtı
Kalaycılık mesleğini ayakta tutmak için torununa öğretti