Hizbullah’ın muhtemel yeni lideri: Haşim Safiyuddin

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından yerine kuzeni Haşim Safiyuddin’in geçebileceği belirtiliyor.Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmesin...

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından yerine kuzeni Haşim Safiyuddin’in geçebileceği belirtiliyor.
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından gözler yerine geçecek isme çevrildi. Nasrallah’ın halefi olarak görülen kuzeni Haşim Safiyuddin, Hizbullah’ın yeni lideri olarak öne çıkıyor. Hizbullah’ın yürütme kurulu başkanı olarak grubun siyasi işlerini denetleyen Safiyuddin, ayrıca grubun askeri operasyonlarını yöneten Cihat Konseyi’nde de yer alıyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılında terörist ilan edilen Safiyuddin, kamuoyuna yaptığı açıklamalarla çoğunlukla askeri duruşunu ve Filistin davasına olan bağlılığını yansıtıyor.

Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın bölgesel askeri güce dönüşmesine öncülük etti
Beyrut’ta 1960 yılında doğan Hasan Nasrallah, 1992 yılında Hizbullah’ın lideri oldu. Nasrallah İsrail ile onlarca yıl süren çatışmalara liderlik ve Hizbullah’ın bölgesel etkiye sahip bir askeri güce dönüşmesine öncülük etti. Nasrallah Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık bir yıllık çatışma döneminde Filistinli müttefiki Hamas’ı desteklemek için Lübnan’ın güneyinden İsrail’e ateş açarak bölgesel nüfuzunu bir kez daha ortaya koydu, Yemenli ve Iraklı gruplar da "direniş ekseni" şemsiyesi altında faaliyet göstererek Hizbullah’ı takip etti.
Nasrallah’ın selefi Seyyid Abbas el-Musavi de İsrail saldırısıyla 1992’de öldürülmüştü.

Siyaset Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi derhal durdurulmalıdır"
ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten şaşırtan açıklama: "Bugün, Hizbullah’ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur"
Lübnan’da 3 günlük yas ilan edildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile görüştü
Filistin Devlet Başkanı Abbas: “Lübnan halkına en içten taziyelerini sunuyorum”
ABD Başkanı Joe Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık terör saltanatı boyunca yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu. İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, ar...
Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Müslüman Kuruluşlar Konseyi Genel Sekreteri Cemal ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye’yi yatırım ve üretim üssü haline getirecek bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlıyız”
İran: "Uluslararası toplum, terör saldırısı emrinin New York’tan verildiğini unutmayacaktır"
AB’den İsrail ve Lübnan hava sahasına 1 ay süreyle girmeme uyarısı