Hırsız beklerken sırtlan buldu

Gaziantep’te gece Antep fıstığı bekçiliği yapan bir vatandaş, motosikletiyle devriye atarken nesli tükenmekte olan çizgili sırtlanla karşılaştı. Bekçi, o anları cep telefonu kamerasıyla anbean kaydetti.Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı...

Gaziantep’te gece Antep fıstığı bekçiliği yapan bir vatandaş, motosikletiyle devriye atarken nesli tükenmekte olan çizgili sırtlanla karşılaştı. Bekçi, o anları cep telefonu kamerasıyla anbean kaydetti.
Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı kırsal Zergil Mahallesi’nde hırsızlık olaylarına karşı fıstık nöbeti tutan bir vatandaş, gece motosikletiyle devriye attığı esnada önünde hızlı bir şekilde koşan bir hayvana rastladı. İlk başta karanlıkta fark edemediği ve hırsız sandığı hayvanın Dünya Doğa ve Doğal Yaşamı Koruma Birliği (IUCN Redlist) tarafından nesli tükenme tehlikesi statüsünde bulunan çizgili sırtlan olduğunu anladı. Bekçi o anları ise cep telefonunu çıkararak kayda aldı.
Görüntülerde nesli tükenmekte olan çizgili sırtlanın motosikletli vatandaştan korkma ve bir anda tarlaya girerek gözden kaybolma anları yer aldı.

Asayiş Haberleri

İsrail ordusu Hizbullah’ın ülkenin kuzeyine 180 roket fırlattığını duyurdu
Filistin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan insani kriz açıklaması
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor
Kontrolden çıkan otomobil orta refüje çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Restoran alev alev yandı, geriye iskeleti kaldı
Muş’ta uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı
Okul kantinleri denetlendi
Uygulamada sahte polis ve MİT kimliğini kullanan sürücü yakalandı
Siirt’te yol yapım çalışmasında iş kazası: 2 yaralı
Burdur Valisi Bilgihan: "İRAP planının amacı yara sarmak değil yara almamaktır"