''Helal Gıda'' sertifikalı bıldırcın yumurtası

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bıldırcın yumurtası üreten Gazivet şirketi, aldığı ''Helal Gıda'' sertifikası ile yurt dışına açılmayı hedefliyor

Şirketin Satış Müdürü Yunus Emre Özdede: -''Türkiye'de 'Helal Gıda' sertifikası alan ilk bıldırcın çiftliğiyiz''

-''2012'de dış pazarlara açılma, hem kendimizi hem de ülkemizi tanıtma yönünde girişimlerde bulunacağız'' 

GAZİANTEP (A.A) - Sevil Çelik - Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bıldırcın yumurtası üreten Gazivet şirketi, aldığı ''Helal Gıda'' sertifikası ile yurt dışına açılmayı hedefliyor.
Gazivet Şirketi Satış ve Pazarlama Müdürü Yunus Emre Özdede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, ''Helal Gıda'' sertifikası alan ilk bıldırcın yumurtası üreten çiftlik olduklarını söyledi.
Yenilikleri takip ederek, çağa ayak uydurmaya çalıştıklarını, bu doğrultuda ''Helal Gıda'' sertifikası almaya karar verdiklerini ifade eden Özdede, ''Yoğun bir denetim ve takip sürecinin ardından sertifikamızı aldık. Türkiye'de 'Helal Gıda' sertifikası alan ilk bıldırcın çiftliğiyiz. Dünya genelinde son dönemde böyle bir talep oluştu. Özellikle Müslüman Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki pazarlara açılmak için bu sertifika önem taşıyor'' dedi.
Özdede, sertifikada özellikle ürünlerin içinde kullanılan hammaddeler ya da hayvanlara verilen yemlerin içeriğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
İnsanların yedikleri ürünlerin ''helal'' ve kendilerine uygun olmasını istediklerini dile getiren Özdede, sertifikayı özellikle yurt dışına açılma süreci açısından önemsediklerini vurguladı.
6 bin metrekarelik arazi üzerinde bin metrekarelik bir kapalı alanda üretim yaptıklarını ve ayda yaklaşık 1 milyon adet bıldırcın yumurtası ürettiklerini bildiren Özdede, ''Hemen hemen Türkiye'nin tamamına dağıtım yapıyoruz. Zincir mağazalarla çalışıyoruz. Türkiye genelinde yaygın olan mağazaların büyük çoğunluğuyla çalışıyoruz. Bunların hepsine dağıtım yapıyoruz. Dağıtımı hem kendi markamızla hem de fasonla gerçekleştiriyoruz diye konuştu.
Özdede, 2011 hedeflerini tam anlamıyla gerçekleştirdiklerini, ISO 22000 gıda güvenliği sistemi belgelerini yenilediklerini, 2012'de dış pazarlara açılma, hem kendilerini hem de Türkiye'yi tanıtma yönünde girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

-Bıldırcın yumurtası-

Özdede, bıldırcın yumurtasının pek çok faydası bulunduğunu, ancak tüketiminin çok fazla yaygın olmadığını söyledi.
Bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtasıyla kıyaslandığında daha konsantre olduğunu, özellikle astım, bronşit gibi nefes darlığına yol açan rahatsızlığı olan kişilerin bıldırcın yumurtasını tercih ettiğini dile getiren Özdede, ''Bu tür rahatsızlığı olan kişilerde bir rahatlık sağlıyor. Tabii ki bıldırcın yumurtası bir ilaç değil. Doğal bir ürün olarak rahatlık veriyor. Yine çocukların gelişimi ve iştahı açısından da protein ve mineral açısından zengin olan bıldırcın yumurtası büyük önem taşıyor'' diye konuştu.
Özdede, tavuk yumurtasıyla yapılan her türlü pişirme işleminin bıldırcın yumurtasıyla da yapılabileceğini vurguladı.

-Veterinerlikten bıldırcın yumurtası üretimine-

Özdede, şirketlerinin 1984 yılında veterinerlik hizmetleri vermek üzere babası veteriner Ali Özdede tarafından kurulduğunu, 1995'e kadar veterinerlik hizmeti verdiklerini ifade etti.
Daha önce bölgedeki üreticilerden aldıkları bıldırcın yumurtasını sattıklarını dile getiren Özdede, daha sonra sektördeki potansiyeli değerlendirerek bıldırcın yumurtası üretim çiftliği kurduklarını kaydetti.

Hibe - Proje - Burs Haberleri