Hedefimiz 2013 yılında 20 milyon dolarlık ihracat

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde, 15 milyon dolarlık özsermayeli yatırım gerçekleştiren Ceyhan Piliç sınırları aştı.

CEYHAN PİLİÇ'TE HEDEF BÖLGESEL VE ULUSAL BAZDA KENDİ SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ OLMAK

MALATYA GÜNCEL/ÖZEL - Dilek Öztürk - Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 15 bin metrekarelik alanda yaklaşık 8 ay önce 15 milyon dolarlık özsermayeli yatırım gerçekleştiren Ceyhan Piliç şu an 200'ü aşkın fabrika istihdamı ve kümeslerdeki çalışanlarla birlikte toplamda 800 kişiye iş imkanı sağlıyor.

Türkiye genelinde son 10 yılda sektörde kendi markasıyla kurulan ilk tesis olan Ceyhan Piliç, İran menşeli helal gıda sertifikasıyla elle kesim yapılan, bölgede tek Türkiye genelinde ise birkaç tesisten biri. Kesimhane projesi olarak türkiyede ilk üç proje arasında olan bir projeyle tesis kuran Ceyhan Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ateş tesisi gezdirerek faaliyetlerini anlattı.

"Köy tavuğu doğallığında ve lezzetinde üretim yapıyoruz... "

"Tesisimizi kurarken yoğun fizibilite çalışmaları yaparak başladık. Çünkü ilk etapta önemli olan konu, tesisimizin pazara çıkaracağımız ürünü istediğimiz standartlarda çıkarabilecek kapasiteye ve donanıma sahip olmasıydı. Altyapısından, makina parkurundan tutun temizliğine kadar tam donanımlı bir tesis kurduk. Daha sonraki aşama yetiştirdiğimiz tavuğun yetişme ve kesim aşamasından sonra hijyenik şartlarda tüketiciye ulaşması. Kullandığımız yemi Adana'da kendi fabrikamızda tamamen naturel olarak üretiyoruz. Bizim özel olarak ürettirdiğimiz yem yüzde 99 tarımsal ürün. Yemlerimizde mısır ve soya kullanıyoruz. Yem şunun için önemli, kesimhanelerde piliçlerin artık maddeleri var, bu atık maddelerin yüzde 10'u yemlere katılıyor ve hayvanlar bu yemlerle besleniyor,bu da insan sağlığı için çok büyük bir tehdit. Biz firma olarak bütün artıklarımızı arıtma tesisine gönderiyoruz. Diğer tesislerde 40 günde kesim aşamasına gelen tavuk bizde tamamen doğal yemlerle beslenerek köy tavuğu süresinde ve aynı lezzetle 72 günde kesim aşamasına geliyor. ve bir diğer önemli aşama, kesim ve paketleme; elle kesim yaptırarak temizlik ve paketleme aşamasına geçiyoruz. Hijyen konusu özellikle bizim için son derece önemli. Çünkü kesimhaneler temizlenirken kullanılan dezenfekte maddeleri de piliç aroklanyla birlikte karışarak yemlere geçiyor. bu yüzden temizlik konusuna dikkat ediyoruz. Önemli olan insandır düşüncesiyle, tavuğun yetişmesinden hijyenine kadar insanların gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri bir ürün sunuyoruz. "

"Faaliyete başlayalı henüz bir ay olmadan Irak ile ihracata adım attık. Libya, Suudi Arabistan ve Türki Cumhuriyetler'e de açılarak, 2013 yılında 20 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz... "

"İç pazarda şu anda, ağırlıklı olarak doğu ve güneydoğu anadolu olmak üzere Türkiye genelinde 12 tane bayimiz var. Yıl sonunda bayi sayımızı 22'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız sektörde Malatya'dan çıkan bir firma olarak bölgesel ve ulusal bazda söz sahibi olmak. Bizler bunu hedeflerken, devletimizden ve ilimizin yöneticilerinden bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Dış pazarda ise Irak ile başladık. Libya, Suudi Arabistan ve Türki Cumhuriyetlerde pazar arayışlarımız sürüyor. Hedefimiz 2013 yılında 20 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak. "

"Yatırımcıların attığımız adımın devamını getirmesini istiyoruz..."

"Malatya'nın kalkınması için yeni ve farklı sektörlerin ilimize acilen kazandırılması gerek. Biz Ceyhan Piliç olarak bir adım attık ve yatırımcıların bu adımın devamını getirmesini istiyoruz. Malatya'nın, kanatlı sektörünün lokomotifi olan Bolu, Balıkesir gibi illerle yarışır duruma gelmemesi için hiçbir eksiği yok. Ceyhan Piliç'in faaliyete geçmesinden sonra kümesçilik ile uğraşan birçok kişi sektöre artık daha umutlu bakmaya başladı. "

Hibe - Proje - Burs Haberleri