"Hayat Var" 27 Mart'ta vizyona girecek.

Yönetmenliğini Reha Erdem'in yaptığı ''Hayat Var'' adlı film 27 Mart'ta vizyona girecek.

Reha Erdem'in senaryosunu da yazdığı filmde, Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu, Levend Yılmaz, Banu Fotocan, Handan Karaadam, Nebil Sayın, Erhan Tekin, Metin Yıldırım, Önder Açıkbaş, Aynur Tokluoğlu ve İsmail Başöz rol aldı.



Antalya Film Festivali'ne katılan film, ''Sinema Yazarları Derneği Özel Ödülü'' aldı. 59. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ''Tagesspiegel Gazetesi Okurları Jürisi Özel Ödülü''ne layık görülen film, ayrıca geçen ay Jameson Dublin Uluslararası Film Festivali, 14. Türkiye-Almanya Nürnberg Film Festivali ve 7. Berlin Türk Filmleri Haftasına da katıldı.

Film, önümüzdeki süreçte Boston Türk Film Festivali, Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 28. İstanbul Uluslararası Film Festivali ve Singapur Uluslararası Film Festivalinde gösterilecek.



Filmin konusu özetle şöyle:
''Hayat (14), babası ve yatalak dedesiyle birlikte nefes kesici güzellikteki İstanbul Boğazı'na açılan bir dere ağzına kurulmuş, derme çatma ahşap bir evde yaşamaktadır. Boğaz güzel olduğu kadar da karanlık ve tehlikelidir. Babası, ailenin hayatta kalmasını sağlamak için küçük teknesiyle bu sularda balıkçılık yaparken bir taraftan da birtakım yasa dışı işlere girip çıkar. Hayat bu zorlu, sert ve acımasız dünyaya doğmuştur ama yaşama sıkı sıkıya sarılır. Dünyadaki adaletsizliklere karşı cesaretini, dayanıklılığını ve umudunu yitirmez.''
 
 

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor