“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı

Ardahan tel peyniri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi.Türkiye, peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Ülkede hayvancılığın gelişmiş olduğu her bölgenin kendine has bir pe...

Ardahan tel peyniri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi.
Türkiye, peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Ülkede hayvancılığın gelişmiş olduğu her bölgenin kendine has bir peyniri bulunuyor. Ardahan denince ilk akla gelen lezzetlerden olan ’Hanak Tel Peyniri’, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescil edildi.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, coğrafi işaret tescil belgesini Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci’ye teslim etti.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, ’’Hanak tel peyniri adıyla coğrafi işaret tescili aldık. Önümüzdeki süreçte ilimizin farklı ticari ürünlerine coğrafi işaret tescili alma girişimlerimiz devam edecek.’’

Ekonomi Haberleri

Denizli Teknik Tekstil Merkezi Togg için prototip koltuk tasarladı
Bakan Işıkhan: “İşçimizin de, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz”
ÇTB Başkanı Yılmaz: "Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz"
Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz."
Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Gülşan: "Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi?"
İpekle muz lifi buluştu, yeni kumaş elde edildi
"GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi
Uluslararası taşımacılık yapan firmalardan ’trafik sigortası’na ilişkin talepler
Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaz aylarında elektrik tüketiminde artış yaşandı
BAKA, pilot bölge seçildiği projenin tanıtım toplantısını düzenledi