Hamas’tan ateşkes açıklaması: "Gazze’deki saldırganlığın durması halinde, eksiksiz bir anlaşmaya hazır olduğumuzu arabuluculara bildirdik"

Hamas, 'Bugün arabuluculara, İsrail’in Gazze’deki halkımıza karşı savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz yönündeki net tutumumuzu bildird...

Hamas, "Bugün arabuluculara, İsrail’in Gazze’deki halkımıza karşı savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz yönündeki net tutumumuzu bildirdik” açıklamasını yaptı.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 237 gündür devam ederken, Hamas, bir kez daha ateşkes anlaşmasına hazır olduğunu açıkladı. Hamas, arabuluculara İsrail saldırıları devam ederken daha fazla müzakereye katılmayacağını ancak İsrail’in saldırılarını durdurması halinde rehine ve mahkumların takası da dahil olmak üzere "tam bir anlaşmaya" hazır olduğunu açıkladı. Hamas’ın açıklamasında, Hamas ve Filistinli gruplar, halkımıza yönelik saldırı, kuşatma, açlık ve soykırım karşısında (ateşkes) müzakerelerini sürdürerek bu politikanın bir parçası olmayı kabul etmeyecek. Bugün arabuluculara, İsrail’in Gazze’deki halkımıza karşı savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz yönündeki net tutumumuzu bildirdik” denildi.

Siyaset Haberleri

Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gazete’de
Çocukların korunmasına dair meclis araştırması komisyonu kurulmasına dair karar Resmi Gazete’de
İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan İran’a sürpriz saldırı sinyali
Mevlüt Çavuşoğlu: "İsrail’in bu saldırganlığı sonucunda bölgemizde gerilim arttı"
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Suudi Arabistan’da
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımız, soykırım şebekesine karşı insanlık cephesinin en gür ve kararlı sesidir"
Netanyahu, Biden ve Harris ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Hırvatistan’da
Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın paylaşımına tepki