Güney Afrika, UCM Başsavcısı Khan’ın İsrailli ve Hamaslı yetkililer hakkındaki tutuklama talebini memnuniyetle karşıladı

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın İsrailli ve Hamaslı yetkililer hakkında tutuklama talebinde bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.Uluslararası...

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın İsrailli ve Hamaslı yetkililer hakkında tutuklama talebinde bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail’e karşı soykırım suçlamasıyla dava açan Güney Afrika, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın İsrailli ve Hamaslı yetkililer hakkında tutuklama talebinde bulunmasını memnuniyetle karşıladı. Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, "Uluslararası hukukun üstünlüğünü korumak, iğrenç suçlar işleyenlerin hesap verebilirliğini sağlamak ve mağdurların haklarını korumak için hukuk herkese eşit şekilde uygulanmalıdır" dedi.
Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları olarak da bilinen askeri kanadının komutanı olan ve Deif adıyla da bilinen Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu. İsrail ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarına ilişkin son sözü, Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçları söyleyecek.

Siyaset Haberleri

Başkan Tatık’tan aile vurgusu
Başkan seçilen öğrenci belediye başkanını sınıfa getirdi
Beyağaç Belediye Başkanı Pütün’den Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk’a gitti
Başkan Atlı’ya köylü sorunlarını sazlı sözlü anlattı
BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı’dan yeni Anayasa ve idam çağrısı
Başkan Kumral gençlerle birlikte spor yaptı
Beyaz Saray’dan Netanyahu’nun Lübnan’a yönelik tehdidi ile ilgili yorum
Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gazete’de