'Güneşi Gördüm' tam not aldı

Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm' isimli ikinci filmi sinema eleştirmenlerinden tam not aldı.

Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci filmi 'Güneşi Gördüm', perşembe günü gösterime girecek. Film, günler öncesinden yayınlanmaya başlanan fragmanları kadar Türkiye'nin son 25 yılına mal olan terör sorununa bölgedeki göç olaylarından yola çıkarak getirdiği bakış açısıyla da dikkat çekiyor.

Müzikleri, etkileyici konusu ve görüntüleriyle dikkat çeken filmde terörün yanı sıra ötekileştirme, insan kaçakçılığı, töre gibi konulara da değiniliyor.

Kırmızıgül'ün yönetmen, senarist ve oyuncu olarak karşımıza çıktığı Güneşi Gördüm, dün sabah G-Mall Maçka Cinebonus sinemalarında basına gösterildi. Salonun çıkışında bazı sinema eleştirmenleri ve gazetecilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Kırmızıgül, 2. filmini yapmanın heyecanını taşıyordu. "Filmi çektiğimiz yerde 70 haneden 65'i terör sebebiyle boşaltılmıştı. Bu sorun ülkemiz insanına büyük acılar yaşattığı gibi çok fazla enerji ve emek kaybına da sebep oldu." sözleriyle izlenimlerini anlattı.

Eleştirmenler de anlatılan konunun önemine işaret etti. Çok fazla şey söylemek istediği için senaryonun bazen dağıldığı gözlense de yapılan eleştiriler yerli yerine oturuyordu. Güneşi Gördüm, akşam da gala gösterimi yaptı. İstinye Park AVM Sinemaları'ndaki galaya sinema, müzik ve medya dünyasından çok sayıda ünlü sima katıldı. Biletleri bir süredir satışta olan film, alışılageldiği gibi cuma değil perşembe günü vizyona girecek.

Mahsun'da Yılmaz Güney damarı görüyorum

Atilla Dorsay (Sinema Yazarları Derneği Onursal Başkanı): Beyaz Melek daha bütünlüklü bir filmdi. Burada çok şey söylemek istediği için konu biraz dağınık ilerliyor. Ama ele aldığı konu çok önemli. Bazı sahneler, filmin dramatize ağırlığını artırıyor. Önemli şeyler söylüyor. Mahsun'da Yılmaz Güney damarı görüyorum.

Sadi Çilingir (Sinema eleştirmeni): Birlik ve beraberliği vurgulayan önemli bir film. Teröre karşı önemli bir çözüm sunuyor: Bu sorunu ancak birlikte çözebiliriz. Ve filmin sonunda umut var.

Esin Küçüktepepınar (Sinema eleştirmeni): Bu tür konuları anlatan filmler çok az, film bu yönüyle önemli. Senaryo çok dağılsa da önemli şeyler anlatmaya çalışıyor. Tek handikabı, çok şey söylemeye çalışması olmuş.

Burak Göral (Kanal D Home Video Genel Yayın Yönetmeni): Beyaz Melek'ten daha başarılı buldum. Terör sorunundan yola çıkarak çok fazla şey anlatmaya çalışmış. Filme bağlanıp karakterlerle iletişim kurabiliyorsunuz. Devlete eleştiri getirmeyi de ihmal etmemiş.

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor