Gübre ve bitki koruma ürünleri bayileri denetlendi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gübre ve bitki koruma ürünleri satışı yapan bayiler denetime tabi tutuldu.Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, üreticilerin güvenilir bitki koruma ürünleri ve gübrel...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gübre ve bitki koruma ürünleri satışı yapan bayiler denetime tabi tutuldu.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, üreticilerin güvenilir bitki koruma ürünleri ve gübrelere ulaşabilmesi için yürütülen bayi kontrollerinin aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Açıklamada, yapılan denetim ve kontrollerde bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğunun incelendiği, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ise ruhsat ve son kullanım tarihlerinin kontrollerinin yapıldığı aktarıldı.
Açıklamanın devamında, bayilerde satışı yasak olan maddelerin denetimi, insan ve hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı, iş yerlerindeki güvenlik tedbirlerinin uygunluğunun da kontrol edildiği kaydedilerek, “Üreticilerimizin doğru ilaç ve doğru makine kullanımının sağlanması, tüketicilerimizin pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için de tüm kontroller teknik personelimizce titizlikle yürütülmektedir” denildi.

Yaşam Haberleri

İBB, KİPTAŞ ve Kartal Belediyesi arasında ‘kentsel dönüşüm’ protokolü imzalandı
Köylere durak ve banklar konuluyor
Heyelan bölgelerinde çalışmalar sürüyor
Çevre yoluna büyük bir taş kütlesi düştü
Van’da iki mahalleyi birbirine bağlayan yol yeniden trafiğe açıldı
Başkan Aras İklim Zirvesi için Fransa’ya gidiyor
Büyükşehirden Pati Şenliği
Akdeniz’in kırsal mahallelerinde yollar asfaltlanıyor
Sinop’taki yağışların ardından kayalık alanda şelale oluştu
14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı