Girişimciler, Lizbon, Helsinki, Las Vegas ve Doha’dan globale açılacak

Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı. Türk girişimleri dünya sahnesine çıkacak.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları 100’ü aşkın teknoloji girişimini ABD, Portekiz, Finland...

Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı. Türk girişimleri dünya sahnesine çıkacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları 100’ü aşkın teknoloji girişimini ABD, Portekiz, Finlandiya ve Katar’daki global etkinliklere taşıyacak. Dünyanın en önemli girişimcilik etkinlikleri arasında yer alan Web Summit, Slush, CES ve Web Summit Qatar’a katılım ikinci kez 5 kalkınma ajansının iş birliği ile gerçekleşecek. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Ankara Kalkınma Ajansı (ANKARAKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle global pazarlara açılmayı hedefleyen Türk teknoloji girişimcilerini Lizbon, Helsinki, Las Vegas ve Doha’da düzenlenecek olan küresel girişimcilik ve teknoloji etkinliklerine götürecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan 5 kalkınma ajansı, teknoloji girişimcilerine, küresel pazarlarla buluşacakları ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelebilecekleri etkinliklere katılmaları için destek sağlayacak. Çağrı çerçevesinde başarılı bulunan girişimciler, 11-14 Kasım 2024 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenecek olan Dünyanın en büyük teknoloji konferansı Web Summit’e, 20-21 Kasım 2024 tarihleri arasında Finlandiya’nın Helsinki kentinde gerçekleştirilecek Slush etkinliğine, 07-10 Ocak 2025 tarihleri arasında ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarıConsumer Electronics Show (CES) Fuarı’na ve 23-26 Şubat 2025 tarihleri arasında Katar’ın Doha kentinde ikinci defa düzenlenecek Web Summit Qatar’a katılım sağlayabilecek.
İlgili etkinliklere başvuranlar arasında başarılı bulunan startuplara her etkinlik için farklı kapsamlarda destek sağlanacak. Etkinliklere katılım sağlayabilmek için startupların, Türkiye’de kayıtlı olma, küresel piyasaları hedefleme ve etkinliğe ait özel şartları karşılama şartlarını yerine getirmeleri bekleniyor. İngilizce olarak doldurulması gereken başvuru formunda, startupa ilişkin resmi bilgiler, startup profili, ürün bilgileri, küresel piyasalar için strateji, startup katılımcı ekibine ilişkin bilgiler, girişimi anlatan maksimum 1,5 dakikalık İngilizce tanıtım videosuna yer verilmesi gerekecek.
Son başvuru 30Haziran 2024
Global marka olma yolunda ilerlemeyi hedefleyen Türk teknoloji girişimcileri 5 kalkınma ajansının web sitelerinde yer alan şartları inceleyerek başvurularını 30Haziran 2024 Pazar, Saat 00.00’a kadar gerçekleştirebilecek ve başvuru sonuçlarını 5 kalkınma ajansının web siteleri ve sosyal medya hesaplarından takip edebilecek. Destek kapsamında her bir girişimci bir etkinliğe katılım sağlayabilecek. Katılımın düşük kalması durumunda girişimciler diğer etkinliklere de davet edilebilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İSTKA tarafından CES 2022 Fuarı’nda kurulan İstanbul Pavilyonu’nda 28 startup, CES 2023 Fuarı’nda kurulan Türkiye-İstanbul Pavilyonu’nda ise 53 startup yer alarak yeni ürün ve teknolojilerini tüm dünyaya tanıtma şansı elde etmişti. 5 kalkınma ajansı ortaklığında 2023 yılında ilan edilen çağrı çerçevesinde ise 100’ün üzerinde girişim 4 etkinliğe katılım sağlamıştı.
Katılım sağlanan etkinliklerde, dijital sağlık, akıllı şehirler, sürücüsüz araçlar, robotik, artırılmış ve sanal gerçeklik, yapay zeka, oyun, kozmetik teknolojileri ve daha birçok alanda; müşteri ve yatırımcı görüşmesi, iş birliği, bayilik anlaşması, ilk satışını-ihracatını yapan, distribütörlük teklifi alan Türk firmalar olmuştu.

Teknoloji Haberleri

OEDAŞ çalışanlarını yapay zekalı geleceğe hazırlıyor
Akademide yapay zekânın rolü ‘Future of AI in Higher Education’da konuşuldu
ARİNKOM TTO, ÜSİMP Ulusal Patent Fuarına katıldı
Vazgeçilmez yemeklere bilimsel dokunuş: Patates, köfte ve pişi için en sağlıklı pişirme yöntemi araştırılacak
Başkan Akın, “Oyun oynayan değil, oyun kodlayan bir gençlik yetişecek”
SBTÜ’den çağ atlatacak buluş
Geliştirdikleri robotla yarışmaya katılacaklar
Bu da ‘Dijital Vatan’
Bilişimin kalbi bir kez daha Antalya’da atacak
Türkiye’nin dayanıklılık sertifikasına sahip ilk bilgisayarı satışa çıktı