Giresun’da kırmızı tatlı patates üretimi başarıyla test edildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırmızı tatlı patates bitkisinin iklim ve toprak koşullarına uyumunu tespit etmek amacıyla üç ilçede deneme üretimi çalışmaları başlattı. Bu çerçevede çiftçilere dağıtılan 12 bin adet kırmızı tatlı patate...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırmızı tatlı patates bitkisinin iklim ve toprak koşullarına uyumunu tespit etmek amacıyla üç ilçede deneme üretimi çalışmaları başlattı. Bu çerçevede çiftçilere dağıtılan 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidesinden verimli sonuç alındığı belirtildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın ve proje teknik ekipleri, üretim alanlarında incelemelerde bulunarak kırmızı tatlı patatesin Giresun’un iklim ve toprak şartlarına başarılı bir şekilde uyum sağladığı, bitkilerin gelişiminin ve verim değerlerinin istenilen düzeyde olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, bölgedeki tarımsal üretimi çeşitlendirme ve çiftçilerin gelir kaynaklarını artırma amacı taşıyor. Klasik patatese göre daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olarak bilinen kırmızı tatlı patates yetiştirme projesi dahilinde Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesi, Bulancak ilçesi Döngeri köyü ve Alucra ilçesindeki çiftçilere dağıtılan fidelerin dikimleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli gözetiminde gerçekleştirildi. Yetiştirme süreci boyunca gerekli bakım ve besleme işlemleri de yakından takip edildi” denildi.
Çiftçiler ise bu çalışmaların kendilerini memnun ettiğini ve ilerleyen yıllarda daha geniş alanlarda kırmızı tatlı patates üretimi yapmayı planladıklarını belirtti.

Ekonomi Haberleri

Kadın zeytincilere, zeytin yetiştiriciliği eğitimi
Vali Çeber, Antep fıstığı lisanslı depoda incelemelerde bulundu
Türk Yıldızları gökyüzünü renklendirdi
İngilizler en çok Marmaris’te evlenmeyi seviyor
“Dünyanın en pahalı baharatı" safran çiçek açmaya başladı
Duran: “İhracat için KOBİ’lerin önü açılmalı”
Yunusemre’de tarımın ve üreticilerin sorunları masaya yatırıldı
Batman’da develet desteğiyle açılan tekstil fabrikası 200 kişiye ekmek kapısı olacak
Palamudun tanesi 150 TL’den 80 TL’ye düştü
Şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu