Getir’de Hisse devrine Rekabet Kurumu’ndan onay

Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketinin kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurumu’na yapılan başvuru onaylandı.Hızlı market teslimat sektörünün önde gelen markalarından Getir’in...

Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketinin kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurumu’na yapılan başvuru onaylandı.
Hızlı market teslimat sektörünün önde gelen markalarından Getir’in Haziran ayında kamuoyu ile yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu paylaşmasının ardından yapılan başvuru üzerine Rekabet Kurulu, 19.09.2024 tarihinde aldığı karar ile şirketin market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesinin Mubadala Investment Company PJSC tarafından devir alınmasını onayladı.
Yeni yapıda Getir’in kurucularının azınlık hissesinin market ve yemek teslimatı işinde devam edeceği öğrenildi. Ayrıca Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin ise kontrolü Getir kurucularında kalmaya devam ederken, çoğunluk hisseleri de Getir kurucularına geçecek.

Ekonomi Haberleri

Muğla Büyükşehir 10’uncu kez Fitch Ratings’ten ‘AAA’ aldı
2’nci el araç satışında ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ başladı
Vali Zorluoğlu başkanlığında Diyarbakır’ın tarımı ele alındı
Elazığ tarım fuarına hazırlanıyor
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: “Daha çok işbirliğine ihtiyacımız var”
Muhtarlar yeni destekleme modeli hakkında bilgilendirildi
Merkezefendi Halk Et çok yakında kapılarını açıyor
Kastamonu’da 2 bin 200 dekar alanda ekilen çeltiğin hasadına dualarla başlandı
Cep telefonu sektöründe devrim yapacak gelişme
Kâmil Koç, ‘Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası’ seçildi