Gazeteci Remzi Hayta, Muhtarlığa Aday…

Malatya’nın önde gelen gazetecilerinden olan Flaş Haber Dergisi Editörü Remzi HAYTA, doğup büyüdüğü ve halen yaşadığı Yeşiltepe Seyran Mahallesinde muhtarlığa aday oldu.

MALATYA GÜNCEL - Malatya’nın önde gelen gazetecilerinden olan Flaş Haber Dergisi Editörü Remzi HAYTA, doğup büyüdüğü ve halen yaşadığı Yeşiltepe Seyran Mahallesinde muhtarlığa aday oldu.

Malatya’nın en büyük mahallerinden birisi olan Seyran Mahallesi’ne muhtar adayı olan Flaş Haber Dergisi Editörü Remzi Hayta, adaylık süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Otuz yıldan daha uzun süredir gazetecilik mesleğiyle uğraştığını, çeşitli meslek odalarında görevler aldığını, Malatya’da çok az sayıda bulunan sarı basın kartına sahip gazetecilerden birisi olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Muhtar Adayı Remzi Hayta,”Demek istiyorum ki mesleki olarak artık belirli bir doygunluğa ulaştım. Şimdi doğup, büyüdüğüm ve halen de yaşadığım ömrümün çok önemli bir kısmını geçirdiğim mahalleme hizmet etmek amacıyla muhtarlığa aday oldum. Seyran Mahallesi, Yeşiltepe’nin en büyük mahallesidir aynı zamanda Malatya’nın da büyüklük bakımından önde gelen mahallelerinden birisidir. Yeşiltepe’nin en önemli noktasında bulunan mahallemiz yeterli hizmetleri bir türlü alamadı. Baktığımızda halen sokaklarımız bozuk, ışıklandırmaları sıkıntılı, çocukların oyun alanları yetersiz ve en önemlisi sahipsiz. Hizmet ayağınıza gelmez siz hizmeti alır getirirsiniz mahallenize. Ben gazetecilik kimliğimi de kullanarak çok kısa zamanda basit ama ötelenmiş sorunları çözeceğime inanıyorum. Tüm bunlar için muhtarlığa adayım” dedi.

Yapacağı projelerden de bahseden Seyran Mahallesi Muhtar Adayı Remzi Hayta,”Öncelikle tüm sokaklarımızı inceleyip var olan yollardaki bozuklukları sıfıra indireceğim. Akşam aydınlatması yetersiz olan sokaklarımızı tespit edip ek ışıklandırmalar yaptıracağım. Çok az sayıda var olan çocukların oyun alanları sorunlarını ek parklarla çözeceğim. Okul müdürleri ve okul aile birlikleri ile iletişime geçerek kıyafeti yeterli olmayan öğrencilerimizi tespit edip bulacağımız iş adamlarımız ile bu çocuklarımızı en iyi şekilde giydireceğim. Yine maddi durumu yeterli olmayan ailelerimize yönelik gelen yardımları adaletli bir şekilde dağıtımını sağlayacağım. Benim muhtarlığım döneminde şunun üç katlı evi var ancak belediyeden kömür yardımı alıyor lafı duyulmayacak. Yetimin hakkını yiyen ve buna sesini çıkarmayanların oyuna ihtiyacım yok. Her anlamda adaletli ve ulaşılabilir bir muhtar olacağım” dedi.

Cenaze hizmetlerine ayrı bir parantez açmak isteyen Hayta, “İnsanların en zor günlerinde muhtarlık olarak yanlarında olacağız. Yeterli sayıda çadır, masa ve sandalye muhtarlık adına alacağız. Kimin cenazesi olursa onun yardımına koşacağız. Acılı ailemiz bir de o kötü zaman diliminde taziyeye gelenleri nasıl ağırlayacağını düşünmeyecek. Tüm bu sürecin sonunda ailemizin durumu iyiyse muhtarlık adına cüzi bir miktar ücret isteyeceğiz ailemiz muhtaç durumdaysa zaten adını bile anmayacağız. Bu toplanan paraları da yine başka ihtiyaçlarımızda kullanacağız. Bu süreçte kesinlikle hesap verir ve şeffaf bir yönetim ortaya koyacağız.”

Her şeyden önemlisi mahallenin sahipsiz olmadığını göstereceklerini belirten Hayta,”Seyran mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız dertlerini anlatacakları bir muhatap bulamadıklarından şikayetçi. Her şeyden önce bilmeli ki benim mahalle sakinim benim muhtarlığım dönemimde Seyran Mahallesi muhtarlığının kapıları açık olacak. Derdi olan, sıkıntısı olan bizlere kolaylıkla ulaşabilecek. Ayrıca gazetecilik mesleğimin verdiği avantajları da kullanarak ilgili sorunla ilgili makamlara ilk elden ulaşıp sorunlarımızı ivedilikle halledeceğiz. Halkımız bizleri tercih edecek olursa akla kara arasında ki fark kadar çok daha iyi,modern bir yönetim ortaya koyacağımıza söz veriyorum” şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2014 Haberleri