GAÜN öğrencilerinin belgeselleri festivallerden ödülle döndü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencisi Yusuf İslam Ölmez ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Film Tasarımı Anasanat Dalı öğrencisi Muhammed Furkancan Halitoğlu, çektikleri belgesel filmle...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencisi Yusuf İslam Ölmez ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Film Tasarımı Anasanat Dalı öğrencisi Muhammed Furkancan Halitoğlu, çektikleri belgesel filmlerle ulusal ve uluslararası festivallerde önemli başarılar elde etti.
Yusuf İslam Ölmez’in Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü lisans öğrencilerinin katkılarıyla çektiği Işığın İzinde: Zaz ve Halitoğlu ile birlikte yönetmenliğini üstlendiği Tarihin Tanığı Gaziantep: Septimius Severus ve Antik Mezarlar isimli belgeselleri çeşitli festivallerde finalist oldu ve ödüller kazandı. Hatune Rahibe’nin hayat hikayesini konu alan Işığın İzinde: Zaz, Avustralya’da düzenlenen Woman, Life, Freedom Film Festivali’nde çeyrek finalist olurken, Kütahya’da düzenlenen 4. Aizanoi Kısa Film Festivali’nde belgesel kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü ve 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde öğrenci kategorisinde finalist oldu.
Ölmez ve Halitoğlu’nun birlikte yönettiği Tarihin Tanığı Gaziantep: Septimius Severus ve Antik Mezarlar belgeseli Gaziantep’te yer alan Antik Roma kalıntıların izini sürerken şehrin tarihi zenginliklerini dünyaya tanıtıyor. Festival süreci devam eden film, İtalya’da 35. Ram Film Festivali’nde Avrupa prömiyerini yaparak ana seçki finalisti oldu ve aynı zamanda FAB Film Festivali’nde de ana seçkide finalist olarak yer aldı.
Film, Türkiye’de ise Uluslararası Gordion Arkeo Film Festivali’nin öğrenci kategorisinde ana seçkide finalist olmayı başardı.

Eğitim Haberleri

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2 bine Yakın Yeni Öğrencisine “Hoş Geldiniz” dedi
Ordu’da üniversite öğrencileri için ‘Kent Çamaşırhanesi’ hizmete giriyor
Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı minik öğrencileri ağırladı
Yeni tıbbiyeliler önlüklerini giydi
GİBTÜ ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik iş birliği anlaşması imzalandı
Rektör Şengönül’den anlamlı talep “çiçekleriniz burs olsun”
SUBÜ ve AZTU iş birliği gelişiyor
Kapaklı’da 35 öğrenciye trafik ile ilgili eğitim verildi
Menteşe’de çevresel sürdürülebilirlik projesi kapsamında uluslararası öğrenci ziyareti
Büyükşehir’den öğrenciler için ‘Muğla’nın Fidanları’ projesi