Garanti Bankası'ndan 2 yeni fon

İSTANBUL (A.A) - Garanti Bankası, ''T. Garanti Bankası AŞ Pozitif B Tipi Değişken Fonu'' ve ''T. Garanti Bankası AŞ A Tipi Temettü Endeks Fonu''nu, bugünden itibaren müşterilerine sundu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, pozitif fon, ağırlıklı olarak sabit getirili menkullere yatırım yaparken hisse senetleri piyasasındaki getiri fırsatlarından yararlanmak amacıyla portföyünde hisse senetlerine de yer veriyor. Temettü endeks fonu ise EKO Temettü Toplam Getiri endeksini baz alıyor. Bu endeks İMKB'de işlem gören, en yüksek oranda temettü ödeyen ve piyasa değerinin Takasbank saklamasında bulunan kısmı en yüksek olan 15 adet hisse senedinden oluşuyor. Her iki fon da Garanti Bankası şubeleri ve alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla alınıp satılabiliyor.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, yeni çıkardıkları bu iki fonla müşterilerine yeni yatırım alternatifleri sunmuş olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Pozitif fonu sabit getirili enstrümanlara yatırım yapan veya kontrollü bir şekilde hisse senetleri piyasasında yatırım yapmak isteyen müşterilerimiz için geliştirdik. Temettü endeks fonunu ise hisse senedine ve/veya hisse içerikli fonlara yatırım yapan, orta-uzun vadede yüksek temettü ödemesi yapan hisse senetlerinin veriminden de faydalanmak isteyen müşterilerimizin ilgisine sunduk. Ürün yelpazemizi daha da zenginleştirerek, her risk profiline uygun fon alternatifleri sunmaya devam edeceğiz.''

Hibe - Proje - Burs Haberleri