Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik bir yıldır devam eden saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı.İstanbul’un tarihi yapılarından olan ve sık sık farklı temalarla aydınlatılan Galata Kulesi, Kültür ve T...

İsrail’in Gazze’ye yönelik bir yıldır devam eden saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı.
İstanbul’un tarihi yapılarından olan ve sık sık farklı temalarla aydınlatılan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Filistin’e destek olmak ve İsrail’in bir yıldır devam eden saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Filistin bayrağı ile aydınlatıldı. Yapılan aydınlatma gösterisi, İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ve turistler tarafından büyük ilgi gördü. Birçok kişi bu anlamlı etkinliği sosyal medya hesaplarından paylaşarak, geniş bir etkileşim sağladı.
Ayberk Yüksel adlı vatandaş, “Filistinli kardeşlerimize yapılanları kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok üzgünüz, inşallah İslam dünyası da bu yaşananlara en iyi şekilde cevap verir. Bu, hatırlamak için güzel bir yöntem” dedi.
Hidayet Koçak ise, “Biz elimizden geldiğince İsrail’i boykot ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Üzülme, sessiz kalmayacağız. Kesinlikle Filistinli kardeşlerimizin acısına ortak olmaya çalışıyoruz. Daha fazla ne yapılabilir bilmiyorum ama elimizden geleni yapıyoruz. Acıları acımızdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri

HAK-İŞ’ten Filistin dayanışması
İstanbul’da soykırımın 1’inci yılında Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi
NÖHÜ’de “Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkisi” paneli düzenlendi
Mantar toplarken bulduğu taşların göktaşı olduğu ortaya çıktı
41 milyon liralık araç yatırımı 2 yılda kendini amorti edecek
Ellerinde çöp ve pankartlarla Sapanca Gölü’nden çağrı yaptılar: “Doğanın varlığı tüm canlılar için elzemdir”
İzmir Körfezi’ne “nefes” aldıracak 14 maddelik eylem planı açıklandı
Başkan Çolakbayrakdar, “Şehrimize daha güzel hizmet için çalışıyoruz”
Maher Holding Sigorta Grubu, 13’üncü Sigorta Haftası’nda sektöre değer kattı
Bakan Kacır: “Masumların hıçkırıkları üzerine kimse bir medeniyet inşa edemez”