Fransa’dan vatandaşlarına İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına seyahat uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Orta Doğu’da son dönemde yaşanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına İran, İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmaları uyarısı yapıldı.İsrail ve İran aras...

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Orta Doğu’da son dönemde yaşanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına İran, İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmaları uyarısı yapıldı.
İsrail ve İran arasında son dönemde yükselen tansiyon nedeniyle ABD’nin ardından Avrupa ülkeleri vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransız vatandaşlarına seyahat uyarısı yapıldı. Açıklamada, Fransız vatandaşlarının İran, İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi.
Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ise söz konusu ülkelerdeki Fransız memurların görevlerini yürütmelerinin yasaklandığını ve Tahran’daki diplomatik personelin ailelerinin Fransa’ya geri dönmelerini talep etti.
İngiltere’den vatandaşlarına uyarı
Fransa’nın yanı sıra İngiltere Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına seyahat uyarısı yayınladı. Açıklamada, İngilizlerin Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve Tel Aviv’e seyahat etmeme uyarısında bulundu. Ayrıca açıklamada, Gazze sınırına yakın bölgelerin yanı sıra İsrail-Lübnan, İsrail-Suriye, İsrail- Mısır sınırlarına, Golan Tepeleri’ne seyahatten kaçınılması gerektiği kaydedildi.

Siyaset Haberleri

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliklerine seçim kararı Resmi Gazete’de
Kadına yönelik şiddetin araştırılması için meclis komisyonu kurulacak
ABD’den İran’da petrol ticaretine karışan 16 kuruluşa yaptırım
Macron: “Gazze ve Lübnan’da kullanılan silahların ihracatının durdurulması çatışmaları sonlandırmanın tek yolu”
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa’da tiyatro sezonunun açılışına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balkanlar ziyareti bölgede geniş yankı uyandırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ile görüştü
Geleneksel Türk gelinlikleri Belgrad’daki defilede tanıtıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’dan ayrıldı