ETÜ’de Cumhuriyet Dönemi Erzurum Kalkınma Hamleleri Konuşuldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESAM) tarafından Cumhuriyet Döneminde Erzurum’da Kalkınma Hamleleri konferansı düzenlendi.Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda d...

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESAM) tarafından Cumhuriyet Döneminde Erzurum’da Kalkınma Hamleleri konferansı düzenlendi.
Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ETÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Bedir Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmed Gökhan Polatoğlu, Cumhuriyet döneminde Erzurum da iktisadi bakımdan büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, Erzurum’da kalkınma hamleleri adına kurulan Şeker Fabrikası, Yem Fabrikası, Et Kombinası, Tarım-Alet Ve Makinaları Fabrikası ve Ergaz ile Aşkale Çimento Fabrikası gibi özel girişimler hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Ekonomi Haberleri

"Sumakçı Dede" bir ilke imza attığı sumakları miras bıraktı
Bakan Şimşek: "EYT’nin etkisinin milli gelire oranı yüzde 2, bunu çıkartırsanız ortada bütçe açığı kalmıyor"
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 31,09 arttı
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,1 azaldı
Bakan Şimşek: "Konut arzının artması kira enflasyonunu etkileyecek."
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı
Gedik Piliç, Uluslararası ZEPS 2024 Fuarı’nda yerini aldı
Gaming Parkour heyecanı devam ediyor
Bakan Şimşek: "Temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 28’e düştü, enflasyon düşmeye devam edecek, bu konuda kararlıyız."
Bakan Şimşek: "Cari açık geçen sene mayısta çok yüksekti. Cari açık neredeyse yüzde 1’in altına indi. Bölgesel çatışmalar olmasa cari açık dengede olurdu."