ESOGÜ Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler’e Avusturya Eyalet Devlet Nişanı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ),Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, Avusturya’nın Yukarı Avusturya Eyalet Hükümeti tarafından Devlet Nişanı’na layık görüldü.Meclis Başkanı, Federal Milletvekilleri, Eyalet M...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ),Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, Avusturya’nın Yukarı Avusturya Eyalet Hükümeti tarafından Devlet Nişanı’na layık görüldü.
Meclis Başkanı, Federal Milletvekilleri, Eyalet Milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Yargı Organları temsilcileri, Johannes Kepler Üniversitesi Rektörü ve çok sayıda öğretim üyesinin de hazır bulunduğu seçkin bir davetli topluluğu önünde düzenlenen bir devlet töreni kapsamında, Eyalet Başbakanı Mag. Thomas Stelzer tarafından Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, Devlet Nişanı ile taltif edildi.
Yıllar içerisinde Türkiye ve Avusturya arasında, özellikle akademik ve kültürel alanda sürdürmeye devam ettiği katkılardan dolayı bu kez Yukarı Avusturya Hükümetinin almış olduğu karar doğrultusunda seçkin bir davetli topluluğu önünde Devlet Nişanı, Sayın Başbakan Thomas Stelzer tarafından bizzat, Prof. Hekimler’e beratı ile birlikte takdim edildi.
Başbakan Stelzer’ın konuşması ise şu şekilde;
“Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel alanda yapmış olduğu çalışmaları, iki ülke arasındaki uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sağlamış olduğu katkıları, onun olağanüstü haklı bir itibara sahip olmasına neden olmuştur. Seçkin bir bilim adamı olarak, çok yönlü bilimsel çalışmaları, oluşturduğu sayısız uluslararası iş birlikleri kapsamında, bilimsel ve kültürel düzeyde iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle, Linz Johannes Kepler Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi arasında gerçekleştirdiği bilimsel iş birlikleri övgüye değerdir. Johannes Kepler Üniversitesi İş - Sosyal Güvenlik ve Tıp Hukuku Enstitüsünün onursal üyesi de olan Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel çalışmaları, uluslararası hukukun gelişmesi konusunda belirgin katkılar sağlamıştır. Uluslararası bilimsel ilişkilerin geliştirmesi konusunda sağlamış olduğu üstün katkılardan dolayı, Prof. Dr. Alpay Hekimler’in Eyalet Devlet Nişanı ile taltif edilmesi uygun görülmüştür. Bu ödül, bilimsel diyaloğu ve uluslararası ilişkileri güçlendirmiş olması yönündeki taktirimizin bir nişanesidir.”
“Avusturyalı dostlarımız tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti”
Prof. Dr. Hekimler, bu üstün ödüle layık görülmüş olmasından dolayı Başbakan Stelzer ve Hükümete teşekkürlerini sunarak, bundan sonra da mümkün olduğu ölçüde katkılarını sürdüreceğini, Devlet Nişanını da Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini bunun haklı gururunu yaşamakta olduğunu ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Sayın Ozan Ceyhun da Prof. Dr. Alpay Hekimler’in başarısını kutladığını belirterek “Yukarı Avusturya Eyaleti’nin Liyakat Nişanı takdim edilen değerli Dostumuz Prof. Dr. Alpay Hekimler’i yürekten kutluyorum. Türkiye-Avusturya Dostluğu’na yönelik olarak akademik düzeyde gerçekleştirdiği çalışmaların Avusturyalı dostlarımız tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti” dedi.

Eğitim Haberleri

Ana sınıfı öğrencilerinin ilk trafik dersini Kaymakam Kan verdi
OSM’de renkli buluşma: Minik öğrenciler için sanat atölyesi başladı
Başkan Özdemir: "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin akademik ve fiziki olarak büyümesinden gurur duyuyoruz"
SUBÜ’den Özbekistan’ın 12 üniversitesi ile iş birliği
TOGÜ’de psikolojik danışmanlıkta teori ve pratiği birleştiren çalıştay gerçekleştirildi
Milli Eğitim Bakanlığı ve GAÜN iş birliği ile bilimsel süreç becerileri geliştiriliyor
Kastamonu’da muhtemel eğitim süresi 18,2 yıl oldu
Çankırı’da muhtemel eğitim süresi 16,9 yıl oldu
Tahmazoğlu, Şahinbey Millet Kütüphanesi’nde öğrencilerle bir araya geldi
Söke’deki anaokulunda incelemede bulunuldu