Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: “Daha çok işbirliğine ihtiyacımız var”

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Korkmaz, Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri Plovdiv’de (Filibe) düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum’a katıldı.Türkiye Filibe ve Sofya Büyükelçiliği, Esk...

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Korkmaz, Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri Plovdiv’de (Filibe) düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum’a katıldı.
Türkiye Filibe ve Sofya Büyükelçiliği, Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD), Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ), Bulgar İş Adamları Birliği (BIA) ve Plovdiv Belediyesi tarafından organize edilen uluslararası etkinlikte konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, uluslararası ticaret ve sanayide yenilikçi stratejiler ile uygulamalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
“Bu rakamı artırmak zorundayız”
Eskişehir’den Bulgaristan’a 30 milyon Euroluk ihracat olduğuna değinen ESO Başkanı Kesikbaş, “Ancak bunun çok düşük olduğu ortada. Bu kadar tarihsel ve kültürel yakınlığımız varken bu rakamı artırmak zorundayız. Daha çok iş ve sanayi birlikteliğinin zamanı gelmiş durumda. Eskişehir ve bu bölge arasında yapabileceklerimizi çok hızlı değerlendirmeli ve buna göre hareket etmeliyiz,” dedi.
Eskişehir’in sanayi, turizm, eğitim kenti gibi birçok kimliği ile yatırımcılara kapısının sonuna kadar açık olduğunu anlatan Kesikbaş, “Üç üniversitemiz ile entelektüel insan kaynakları açısından ciddi bir güce sahibiz. Diğer bir gücümüz ise Eskişehir nüfusunun önemli bir bölümünün Balkan göçmenlerinden oluşması. Sanayicilerimizin büyük bir kısmının da bu coğrafya ile yakın ilişkilerinin olması önemli bir unsur” diye konuştu.
Eskişehir sanayi yapısı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler veren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir’in ihracatı 4.5 milyar dolar ve havacılıkta 1 milyar dolar ihracatımız var. Türkiye’nin kamyon çekici üreticisi noktasında da öndeyiz. Birçok uluslararası markamız olmakla birlikte yabancı yatırımlara da ev sahipliği yapıyoruz. Eskişehir; beyaz eşya, havacılık, raylı sistemler, tekstil, özellikle makine imalatı ve geri dönüşüm-ambalaj sektörüyle öne çıkıyor. Bu bölge ile daha çok neler yapabiliriz, artık bu konuya odaklanmalıyız” dedi.

Ekonomi Haberleri

Antalya Valisi Şahin: "Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz"
Bakan Şimşek, ’doğru yoldayız’ diyerek açıkladı: "Enflasyon düşüşü devam edecek"
Bakan Şimşek: "Cari açığı bir endişe olmaktan çıkardık"
Nazilli’nin girişimci kadınları sertifikalarını aldı
Bakan Işıkhan: "Üniversite öğrencileri esnek ve part time çalışabileceklerdir"
Türkiye Innovatıon Week Gaziantep’te tanıtıldı
Denizli OSB Yönetiminden OSB İtfaiye Müdürlüğüne tebrik ziyareti
Sinop’un dış ticareti yüzde 19,8 arttı
TOKİ Menteşe 3. etap konut belirleme kurası 1 Ekim’de
Muğla Büyükşehir 10’uncu kez Fitch Ratings’ten ‘AAA’ aldı