Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eiland’tan savaş eleştirisi

Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Emekli General Giora Eiland, İsrail’in Gazze ya da Lübnan’da tam bir zafer elde edemeyeceğini belirterek, “Askeri baskının Gazze ve Lübnan’da tek başına kurtuluşu sağlayabileceğine inanmaya devam...

Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Emekli General Giora Eiland, İsrail’in Gazze ya da Lübnan’da tam bir zafer elde edemeyeceğini belirterek, “Askeri baskının Gazze ve Lübnan’da tek başına kurtuluşu sağlayabileceğine inanmaya devam etmek talihsizliktir" dedi.
Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Emekli General Giora Eiland İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına dair değerlendirmelerde bulundu. İsrail basınına konuşan Eiland, ülkesinin Gazze ya da Lübnan’da tam bir zafer elde edemeyeceğini belirterek “Hamas ve Hizbullah’ın teslim olmayacağını ve her zaman savaşmaya devam edenlerin olacağını" söyledi. İki cephede savaşı sürdürmenin İsrail’in çıkarlarına hizmet etmeyeceğini ve siyasi çözümlere kapı açmanın akıllıca olacağını vurgulayan Eiland, "Gazze ve Lübnan’da askeri baskının tek başına kurtuluşu sağlayabileceğine inanmaya devam etmek talihsizliktir" şeklinde konuştu.

Siyaset Haberleri

Trump’tan 7 Ekim açıklaması: “Ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi”
Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”
Başkan Bozbey: "‘2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı’ Bursa’nın kent anayasası olacaktır"